Foto: Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Nekadašnji srpski fudbaler i as Crvene zvezde Vladimir Jugović kaže da je srećan zbog sadašnje forme Dušana Vlahovića.

Jugović je bio deo čuvene Zvezdine generacije koja je 1991. osvojila titulu prvaka Evrope u Bariju, a i posle toga je tokom devedesetih gradio lepu karijeru.

PROČITAJTE JOŠ:

Bio je u Sampdoriji do 1995, zatim u Juventusu do 1997, pa u Laciju jednu sezonu, Atletiko Madridu, Interu, Monaku, Admiri i Alenu.

Upravo je sa Juventusom 1996. godine bio deo ekipe koja je stigla do finala Lige šampiona i pobedila Ajaks na penale.

Vlahović ne igra na istoj poziciji kao nekada Juga, ali je pod velikim pritiskom već dve godine jer je za više od 80 miliona evra došao u Torino iz Fjorentine.

Od početka ove godine mu je krenulo veoma dobro, dao je šest golova i vraća samopouzdanje koje je nekada imao u Firenci.

„Više nego iznenađen, srećan sam. Ovi golovi su važni za Dušanovo samopouzdanje i nek tako nastavi. U Juventusu, međutim, nije važno da dokažete da ste odličan napadač, već je važno da dižete trofeje. Imao sam privilegiju da sve osvojim i to želim i Dušanu“, rekao je Jugović za Gazetu delo Sport.

A Juventus već neko vreme nije baš konkurentan za trofeje, jer Skudeto nije uzimao od 2020, a Kup i Superkup od 2021. godine.

Nekadašnji vezista Jugoslavije ima u svojoj kolekciji trofeja i Skudeto, UEFA Superkup, Kup Italije i Interkontinentalni kup i druga priznanja.

BONUS VIDEO: Olaf Ton postiže gol za Šalke protiv St. Paulija 1996/1997

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar