Dušan Jovančić i Zoran Tošić; Foto: Srdjan Stevanovic/STARSPORT

Srpski fudbaler Zoran "Bambi" Tošić završio je sa aktivnim igranjem fudbala posle skoro dve decenije "rolanja lopte".

Popularni Bambi je karijeru završio u 38. godini i to nakon što je napustio grčku Lamiju minulog leta. Tošić je u Lamiji igrao godinu i po dana, pre toga je bio u Tobolu i Tajdžou gde je 2020. otišao iz beogradskog Partizana.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nažalost, svemu dobrom jednog dana dođe kraj. Nadao sam da ovaj trenutak nikada neće doći, ali sada sam siguran da je vreme da zavrsim fudbalsku igračku karijeru“, objavio je Tošić na Instagramu.

Dodaje da je sve svoje snove ispunio još davnih dana, jer je zaigrao u tri dresa koja je priželjkivao kao dete.

„Kao klinac sam sanjao da zaigram za Partizan, Srbiju i Mančester junajted, imao sam sreću da snove ostvarim u 21. godini. Od Banata i Partizana do Mančester junajteda i CSKA Moskve. Povratak u Partizan, potom Tajdžo, Tobol i za kraj Lamija. Mnogo trofeja, pobeda, uspona i padova, ali ljubav je uvek bila tu. Hvala porodici, koja je učinila mogućim ovo putovanje. Hvala trenerima, saigračima, svima koji su bili uz mene svih 20 godina“, objasnio je Tošić.

On je ponikao u Zrenjaninu gde je preko Proletera i Banata još 2007. godine došao do dresa Partizana za 400 hiljada evra.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Zoran Tosic (@tosiczoran7)

„Posebno sam ponosan na deset godina igranja za svoju zemlju, Srbiju. Uvek sam sa posebnom željom nastupao za reprezentaciju. Na kraju, veliko hvala navijacima klubova gde sam nastupao, uvek sam osećao iskrenu podršku“, apostrofirao je Bambi.

Manje od dve godine po dolasku u Partizan je otišao u Mančester junajted za 7 miliona evra, posle čega je bio na pozajmici u Kelnu, pa je jula 2010. prodat moskovskom CSKA za 9,5 miliona.

U Moskvi je proveo sedam godina do ponovnog povratka u Partizan, gde je odigrao neke od poslednjih dobrih partija u kopačkama.

„Izlazim iz kopački, ali fudbal i dalje ostaje moja najveća ljubav i strast. Vidimo se u nekoj drugoj ulozi“, zaključio je Zoran Tošić.

BONUS VIDEO: Naguravanje fudbalera nakon sarajevskog derbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar