Foto: TANJUG/AP Photo/Antonio Calanni

Zahtevi

Adrijan Rabio je mogao da napusti Juventus kao slobodan igrač i da potpiše za Mančester junajted. Umesto u Premijer ligu, Francuz je potpisao jednogodišnji produžetak sa Juventusom.

PROČITAJTE JOŠ

„Gazeta delo Sport“ piše da je transfer propao u poslednjem trenutku zbog zahteva Rabioove majke, koja je i Veronikin agent.

Ona je, navodno, tražila trogodišnji ugovor sa godišnjom platom od deset miliona evra, ali i bonus od deset miliona evra odmah za potpisivanje ugovora što je kap koja je prelila čašu.. Iako trener Erik Ten Hag želi Rabiota u s veznom redu, klub iz Mančestera je odustao i okrenuo se drugim opcijama.

Uz to, Gazeta tvrdi da će Rabiot tokom naredne sezone u Juventusu zaraditi sedam miliona evra, odnosno maksimalno osam miliona evra ako ostvari sve dogovorene bonuse. Dakle, manje je od onoga što mu je Junajted ponudio.

Rabio je bio član PSŽ-a, Tuluza i Juventusa. U torinskom klubu je od 2019. godine i upisao je 177 utakmica, 17 golova i 12 asistencija. Takođe je odigrao 36 nastupa za reprezentaciju Francuske. Transfermarkt procenjuje njegovu vrednost na 40 miliona evra.

BONUS VIDEO Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar