Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Fudbalski ugovori mogu da budu izuzetno komplikovani, ali smo ovog 1. avgusta saznali da mogu da budu i ironični.

Minut nakon što je prošla ponoć između 31. jula i 1. avgusta Kilijan Mbape je mogao da računa da će na svoj račun dobiti 40.000.000 evra.

PROČITAJTE JOŠ

U trenutku najveće transfer sage ovog leta, Pari Sen Žermen je bio primoran da povuče potez koji nije očekivao da će biti toliko bolan kada je pre četiri godine stavljen u ugovor.

Pitanje svih pitanja je kada će (više se ne postavlja pitanje da li će) Mbape završiti u Realu.

Naime, u nizu klauzula u ugovoru piše da se ugovor sa Mbapeom može produžiti samo na njegovo insistiranje, a da je on to odbio znači da je pitanje trenutka kada će obući dres „kraljevskog kluba“.

Aktuelni ugovor mu ističe 30. juna sledeće godine, a tada bi mogao da ode kao slobodan igrač u Madridu. Taj scenario Pari Sen Žermen želi da izbegne po svaku cenu, ali on deluje sve realnije.

Ipak, tu nije kraj lošim vestima. PSŽ će morati krajnje ironično da isplati 40 miliona evra Mbapeu za vernost u trenutku kada on pokušava da natera klub da ga pusti u Madrid.

Tih 40 miliona evra stoje u ugovoru koji je potpisan godinama ranije i predstavlja nagradu za lojalnost.

Ukoliko i po završetku prelaznog roka ostane u Parizu moraće klub da mu isplati do 80 miliona evra bonusa za vernost.

Od kada je stigao iz Monaka za 180 miliona evra Mbape je na 260 utakmica postigao 212 golova uz 98 asistencija. PSŽ sada pokušava da dobije odštetu od Reala za Mbapea, kog plaća 72 miliona evra.

BONUS VIDEO Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar