Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Superliga Srbije nastavlja se ove srede i četvrtka mečevima vanrednog 19. kola.

Ovo je poslednje kolo je se igra 2020. godine u našem fudbalu, pa će timovi ići na zimsku pauzu do 6. februara kada se nastavlja prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ

Crvena zvezda, lider na tabeli i trostruki uzastopni šampion, gostovaće u sredu od 16 časova ekipi Metalca u Gornjem Milanovcu nakon pobede nad Bačkom u poslednjem kolu. Crveno-beli su u jesenjoj polusezoni osvojili 50 od mogućih 54 bodova i trenutno su najefikasnija ekipa prvenstva (50 golova) i najbolja odbrana takmičenja (sedam primljenih).

Drugoplasirani Partizan, koji ima devet bodova zaostatka u odnosu na Zvezdu, igraće od 14 časova na svom stadionu protiv Mladosti. Crno-beli će juriti osmi vezani trijumf u domaćem šampionatu, nakon što su za vikend uz više problema nego što su navikli savladali domaći Voždovac.

Kolo će početi sutra u 13 sati utakmicom između Inđje i TSC, dok će od 14.00 igrati Bačka i Radnički, Rad i Spartak, kao i Zlatibor i Mačva.

Javor i Voždovac će se sastati od 16 časova, a u istom terminu će početi utakmice izmedju Napretka i Novog Pazara, odnosno Radnika i Čukaričkog.

Foto: Nenad Mihajlović/Starsport

Trećeplasirana Vojvodina će u četvrtak od 15 sati igrati kao domaćin protiv gradskog rivala Proletera, što je jedina utakmica ovog kola koja će se igrati u četvrtak.

Do kraja kalendarske 2020. godine, ljubitelji fudbala u Srbiji će u subotu od 14 časova moći da isprate odloženi meč 17. kola između Javora i TSC.

Podsetimo, samo prvo mesto domaćeg prvenstva vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona sledeće godine. Ekipe od drugog do četvrtog mesta će se takmičiti u Ligi konferencija, takmičenju koje ćemo premijerno gledati sledeće sezone i koje će biti treće po jačini na Starom kontinentu.

Superliga Srbije, 19. kolo

Sreda

13.00 Inđija – TSC

14.00 Bačka – Radnički Niš

14.00 Partizan – Mladost

14.00 Rad – Spartak

14.00 Zlatibor – Mačva

16.00 Javor – Voždovac

16.00 Metalac – Crvena zvezda

16.00 Napredak – Novi Pazar

16.00 Radnik – Čukarički

Četvrtak

15.00 Vojvodina – Proleter

Foto: Screenshot/sofascore.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar