Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Crvena zvezda spustila je zavesu na Marakanu za ovu kalendarsku godinu i to impresivnim učinkom od 23 utakmice bez poraza na svom terenu u svim takmičenjima tokom 2020.

Zvezda je i pod komandom Dejana Stankovića nastavila da niže uspehe, kako na domaćoj, tako i na evropskoj sceni.

Seo je mladi stručnjak na klupu pre godinu dana, posle odlaska Vladana Milojevića koji mu je ostavio bodovnu zalihu da odbrani titulu.

PROČITAJTE JOŠ

Stigli su crveno-beli do treće uzastopne titule, krupnim koracima grabe ka četvrtoj, opet su igrali grupnu fazu evropskog takmičenja i sve to nadogradili plasmanom u nokaut fazu Lige Evrope.

Koliko je Zvezda dominirala svedoči i to da je neporažena na sve 23 utakmice (ne računaju se prijateljski susreti) odigrane na stadionu „Rajko Mitić“ u 2020. godini. Tačnije, poslednji poraz kod kuće doživela je u novembru 2019. od Bajerna u Ligi šampiona.

Crveno-beli pred zimsku pauzu još gostuju Radu, u 19. kolu Superlige, dok na startu drugog dela domaćeg prvenstva gostuju Novom Pazaru pa Radničkom u Nišu.

Iako bi 17. februara trebalo da ugoste Mačvu, taj meč biće gotovo izvesno odložen, jer dan kasnije dočekuju Milan i to će biti prva ekipa koju će dočekati u 2021. godini za istinski spektakl u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope.
Biće to i jedini duel nekadašnjih prvaka Evrope i sveta u ovoj fazi takmičenja.

Borjan najbolji golman Lige Evrope
Nemanja Milunović i Milan Borjan; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Zvezda je u impresivnom nizu nepobedivosti od 23 meča zabeležila čak 20 pobeda! Poraz su uspeli da izbegnu samo Partizan, Javor i Hofenhajm, koji su odneli po bod rezultatom 0:0.

Čudesna serija započeta je 30. novembra 2019, trijumfom nad Voždovcem, u jesenjem delu prošle sezone. Potom su redom padali Spartak, Čukarički, Vojvodina, Napredak, Radnik i Proleter, u sezoni 2019/2020.

Stankovićevi puleni započeli su tekuću sezonu savladavši Novi Pazar, i dalje su redom pobeđivali Radnički Niš, Spartak, Evropu, TSC, Voždovac, Napredak, Slovan, Gent, Inđiju, Zlatibor (Kup), Rad i Bačku.

Posle gostovanja Radu na Banjici, crveno-beli idu na zimsku pauzu i prvi sledeći meč kod kuće trebalo bi da odigraju protiv Milana, 18. februara 2021. Biće tu najveći test da Marakana dokaže kako je opet neosvojiva tvrđava.

Foto: int.soccerway.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar