foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Fudbaleri Partizana slavili su sa 2:0 protiv Voždovca u 18. kolu Superlige Srbije, a sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uživo uz blog Nova.rs.

Odlučujući trenutak meča bio je 50. minut, kada je Asano uspeo da pobegne odbrani „zmajeva“. Istrčao je sam pred golmana Prekovića i rutinski ga savladao nakon što crno-beli nisu stvorili nijednu pravu šansu do tog momenta.

PROČITAJTE JOŠ


Nije „Parni valjak“ briljirao ni nakon toga, ali je uskoro postigao i drugi pogodak. Lazar Marković je ušao u igru u 70. minutu umesto Miloša Jojića, a onda samo osam minuta kasnije postigao pogodak. Iz kontranapada je vrhom kopačke matirao Prekovića, pa su crno-beli priveli meč kraju bez velike drame.

Prvo poluvreme nam nije donelo fantastičan fudbal, ali jeste rovovsku borbu na obe strane. Prštalo je od jakih duela, pa je glavni sudija Zoran Široki morao da pokaže žuti karton Zdjelaru nakon što je nagazio na skočni zglob Putinčanina.

„Zmajevi“ su imali dve velike šanse u prvom poluvremenu, najpre je u 11. minutu Pantović umalo matirao golmana Zorana Popovića. Njegov šut je samo okrznuo stativu sa spoljašnje strane. Crno-beli su gotovo čitavo poluvreme igrali u jakom defanzivnom bloku, ali je malo falilo da na poluvreme odu sa golom zaostatka. Ipak, golman Popović je nogom uspeo da odbrani pokušaj Cvetićanina.

Jedinu šansu za Partizan u prvom delu propustio je Filip Holender, njegova lopta završila je u spoljnjem delu mreže.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport photo

Drugo poluvreme je obeležio pogodak Asana, a Voždovac nakon toga nije uspeo ozbiljnije da zapreti. Pokušao je Damjanović da menja, uveo je Miloša Stojčeva umesto Luke Cvetićanina, ali „zmajevi“ nisu uspeli da naprave pravu šansu.

Partizan je uglavnom tražio priliku iz kontranapada, a to se isplatilo u 78. minutu kada je Marković postigao pogodak. Voždovac je držao loptu u nogama, ali nikako nije uspevao da uđe u izglednu priliku, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

 

Voždovac – Partizan 0:2 (0:0)

(Asano 50, Marković 78)

Stadion: FK Voždovac. Bez prisustva publike Sudija: Zoran Široki

Voždovac: Preković, Milović, Milosavljević (od 82. Đorić), Cvetićanin (od 72. Stojčev), Lasickas, Gajić, Putinčanin, Vujnović, Ajdinović, Živković, Pantović (od 82. Stoisavljević).

Partizan: Popović, Banjak, Marković, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Vujačić, Suma (od 61. Natho), Asano (od 80. Stevanović), Jojić, Holender (od 80. Štulić).

TOK MEČA

90+3′ KRAJ!

85′ KRAĆA PAUZA

Nakon jednog duela se Vujačić našao na zemlji, pa je lekarski tim Partizana ušao na teren kako bi mu ukazao pomoć. Ovo je potrajalo nekoliko minuta pre nego što je meč nastavljen. Voždovac i dalje ostaje na samo tri šuta u okvir gola crno-belih, prosto ne uspeva da stigne do kaznenog prostora rivala.

78′ GOL, GOL, GOL

Lazar Marković je vrhom kopačke samo pipnuo tu loptu i poslao je u malu mrežu Prekovića za velikih 2:0. Napadao je Voždovac, imao inicijativu, ali je „Parni valjak“ iskoristio kontranapad i duplirao prednost.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsportphoto

76′ ŽUTI KARTON ZA UROŠEVIĆA

Urošević je upisao u beležnicu Širokog nakon igranja rukom.

70′ IZMENE

Stanojević je uveo Lazara Markovića, a izveo Miloša Jojića. Damjanović je umesto Cvetićanina ubacio Miloša Stojčeva.

58′ VOŽDOVAC KONAČNO NAPAO

Kao da su „zmajevi“ bili u šoku nakon primljenog pogotka. Delovalo je da će oni prvi do prednosti, a na kraju su se stvari preokrenule i crno-beli dolaze do 1:0. Cvetićanin je imao još jednu veliku šansu, ali je šutirao neprecizno.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport photo

50′ GOL, GOL, GOL

Partizan je poveo golom Asana. Mirno je rešio situaciju jedan na jedan sa golmanom Prekovićem. Do tog momenta Partizan nije stvorio gotovo nijednu pravu šansu, a onda iz prve izgledne prilike stigao do prednosti.

46′ NASTAVLJAMO

Krenulo je drugo poluvreme. Treneri dva tima nisu napravili nijednu izmenu.

PRVO POLUVREME: VOŽDOVAC – PARTIZAN 0:0

45+2′ KAKVA PRILIKA ZA „ZMAJEVE“

Mogao je Voždovac da šokira crno-bele u završnici prvog poluvremena kada je Luka Cvetićanin istrčao kontru, izašao sam pred golmana Popovića. Čuvar mreže crno-belih je sjajno reagovao i nogom odbranio njegov pokušaj.

45′ PRVA ŠANSA ZA PARTIZAN

Prošao je Asano po desnoj strani izbegao jedan start i dodao do Holendera. Mađarski napadač je šutirao iz prve i pogodio samo spoljni deo mreže. Bila je ovo prva šansa za crno-bele na meču.

35′ VOŽDOVAC OPASNIJI

„Zmajevi“ nastavljaju da stvaraju šanse, iako nijedna osim one Pantovića nije bila stopostotna. Vujnović je leđima bio okrenut golmanu Popoviću, pa iz te pozicije nije mogao ozbiljnije da ugrozi gol rivala. Justas Lasickas je umalo iskoristio grešku Banjaka, ali je sa 20 metara šutirao direktno u golmana „Parnog valjka“. Crno-beli u ovim momentima diktiraju ritam meča.

30′ SVE PRŠTI OD DUELA

Možda i dalje nema golova, ali daleko od toga da gledamo dosadan fudbal. Igra se sa mnogo duela, a nakon jednog je Svetozar Marković završio na zemlji, pa mu je medicinski tim Partizana ukazivao pomoć.

25′ CRNO-BELI BEZ ŠANSE

Partizan još uvek nije stvorio pravu šansu kojom bi mogli da savladaju golmana Prekovića. Voždovac je zatvorio sve adute Parnog valjka, kome pre svega nedostaje kreacija u napadu.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

20′ KRAĆI PREKID

Prekid zbog bolova Putinčanina potrajao je nekoliko minuta, a Partizan je 30 sekundi imao igrača više dok glavni sudija Zoran Široki nije dao dozvolu fudbaleru Voždovca da se vrati na teren. Lazar Marković se nije našao od prvog minuta na terenu:

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

17′ CRNO-BELI OFANZIVNIJI

Za razliku od početka susreta i početnog presinga Voždovca, sada Partizan uglavnom kombinuje na polovini rivala. Ščekić, Zdjelar i Suma razmenuju dodavanja, ali ne uspevaju da proture tu loptu do najofanzivijih igrača. Zdjelar je u jednom duelu nagazio na zglob Putinčanina, fudbaler Voždovca se našao na zemlji, a vezista „Parnog valjka“ dobio žuti karton.

11′ VELIKA ŠANSA ZA „ZMAJEVE“

Probio je Putinčanin po desnoj strani, centirao, a loše je odregovao Svetozar Marković. Odbio je loptu, ali tačno na nogu Milošu Pantoviću. Fudbaler Voždovca je šutirao, a lopta okrznula spoljašnji deo stative.

9′ BEZ ŠUTA

Devet minuta je proteklo bez ijednog šuta na obe strane, što dovoljno govori da se uglavnom igra na sredini terena. Suma je u jednom momentu izveo „biciklicu“ u kaznenom prostoru rivala, ali njegovo dodavanje nije bilo dovoljno dobro.

5′ MIRAN POČETAK

U uvodnih pet minuta nismo videli velike šanse, ali uglavnom domaćin kombinuje na veštačkoj travi. „Parni valjak“ se povukao na svoju polovinu, pa je na momente čitava ekipa branila gol Popovića.

1′ KREĆEMO

Počeo je meč na Voždovcu.

16.30 DOBRODOŠLI

U blogu uživo Nova.rs pratićemo sva dešavanja sa meča koji se igra „na krovu“, očekuje nas prava superligaška poslastica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare