Foto: Srdjan Stevanović/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Bačku rezultatom 2:0 u meču 18. kola Superlige Srbije i tako došli do 16. trijumfa u sezoni.

PROČITAJTE JOŠ...

Pre početka utakmice, Ričmondu Boaćiju je uručen dres sa brojem 100, pošto je zabeležio svoj stoti nastup na utakmici protiv Zlatibora.

Od samog početka ređale su se šanse, crveno-beli su opsedali gol Bačke, o čemu svedoči i gol kornera u prvom poluvremenu (13), ali su redom mašili Ivanić, Ben, Falčineli, a najviše puta u situaciji da zatrese mrežu rivala bio je Milunović nakon prekida.

No, to se promenilo u 46. minutu, kada je Ivanić nakon šuta Bena i odbitka atraktivno savladao Milojevića.

Deset minuta kasnije, Falčineli je ispratio akciju Rodića i Nikolića, i ponovo odbitak sproveo u gol.

Crvena zvezda je prednost vratila na devet bodova u odnosu na Partizan, i u poslednjem meču jesenjeg dela igraće protiv Metalca u Gornjem Milanovcu, dok Bačka ostaje zakucana na dno tabele sa 11 bodova, a u poslednjem kolu ih očekuje meč sa niškim Radničkim na domaćem terenu.

Superliga Srbije, 18. kolo

Crvena zvezda – Bačka 2:0 (0:0)

(Ivanić 46, Falčineli 56)

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Dragan Čolović

Sastavi:

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Pankov, Milunović, Rodić, Sanogo, Petrović, El Fardu Ben, Nikolić, Ivanić, Falčineli.

Bačka: Milojević, Parađina, Rađen, Zdravković, Mijatović, Stojanović, Škorić, Ratković, Eskić, Gavrić, Pisačić.

 

Foto: Sofascore/Printscreen


91′ Kraj!

Pobeda Zvezde 2:0.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)


86′ Boaći neprecizan

Mogao je Zvezdin napadač do gola u 86. minutu, ali je njegov šut završio pored leve stative.

84′ Tri izmene

U Bačkoj su na terenu Zličić, Tomović i Marinković, dok su teren napustili Stojanović, Gavrić i Pisačić.

81′ Vukanović preko gola

Dobio je Gajić loptu na desnom boku, iskoristio prostor, prišao kaznenom prostoru Bačke, centrirao, a Vukanović u naletu loptu poslao visoko preko gola.

78′ Šansa za Bačku

Prvu priliku za gol Bačka je imala u 78. minutu kada je Velemir došao u poziciju za šut, ali je Eraković uspeo da ga izblokira.

77′ Izmena u Zvezdi

Falčineli napušta teren, a umesto njega ulazi ljubimac navijača i heroj pobede nad Liverpulom, Milan Pavkov.

71′ Splasnuo tempo

Crveno-beli vode sa 2:0 na ulasku u poslednjih 20 minuta, pa su „stali na loptu“, nakon čega su igrači Bačke krenuli napred. Imali su i dva slobodna udarca, oba je izveo Gavrić, ali opasnosti za Zvezdin gol nije bilo.

66′ Dve izmene Stankovića

Eraković menja Rodića, Vukanović u igri umesto Bena.

65′ Korner broj 16, Boaći zamalo neprecizan

Novi udarac iz ugla, na drugoj stativi bio je fudbaler iz Gane, ali je njegov šut završio na spoljnom delu mreže.

Gol Falčinelija

60′ Izmena u Bačkoj

Stojanović menja Eskića.

60′ Pritisak Zvezde

Nakon novog kornera i centaršuta Bena, ona je stigla do Sanoga koji je izblokiran, u nastavku akcije pokušali su u Milunović, Boaći… Bez promene rezultata.

58′ Prekid za Bačku, ostaje 2:0

Sanogo je napravio faul, a Stojanović probao sa oko 25 metara. Lopta je završila visoko preko Popovićevog gola.

56′ Falčineli!

Ispratio je Italijan akciju Veljka Nikolića i Milana Rodića, šutirao je mladi vezista, Milojević odbranio, ali je bivši fudbaler Bolonje bio na pravom mestu i odbitak sproveo u gol, pa crveno-beli nakon 11 minuta igre u drugom delu vode sa 2:0.

Gol Ivanića


52′ Povreda Bena

Zvezdin krilni napadač nije bio u duelu ni sa kim kada je podigao ruku i signalizirao da ima određenih problema. Vratio se u igru nakon nekoliko minuta pauze, ali je pitanje koliko će još moći da izdrži.

46′ Ivanić! 

Samo 60 sekundi bilo je dovoljno Zvezdi da povede, i to kako! Stigla je lopta do Bena na desnoj strani, on šutirao, Milojević odbio loptu, a Mirko Ivanić je prelepim udarcem poslao u mrežu.

Počinje drugo poluvreme

Ričmond Boaći je ušao umesto Njegoša Petrovića, dok je Milan Gajić zamenio Marka Gobeljića. Kapitenska traka u drugom delu biće oko ruke Milana Rodića.

Zvezdina dominacija kroz oko statistike

Crveno+beli su u prvih 45 minuta imali loptu u posedu čak 71 odsto vremena, uputili devet šuteva, od čega je sedam išlo u okvir gola, i izvela 13 kornera.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Poluvreme

Nakon prvih 45 minuta, rezultat je 0:0. Crvena zvezda dominira, ali pre svega zahvaljujući Milojeviću za sada domaći nisu uspeli da dođu do prednosti.

44′ Briljira Aleksa Milojević

Crvena zvezda iz napada u napad dolazi do dobre pozicije da ugrozi gol gostiju, ali malo sreća, malo nedostatak koncentracije, ali najviše Milojević sprečavaju da lopta završi u mreži. Tako je bilo i u poslednjem minutu prvog dela igre, kada je fantastičnom paradom odbranio pokušaj Bena.

41′ Prečka!

Ben je pronašao Falčinelija, on lepo šutirao u bliži ugao, ali je Milojević loptu odbio na prečki, nakon čega je ona završila u polju.

40′ Zvezdin „žoga bonito“ bez rezultata

Mirko Ivanić diriguje Zvezdinom igrom, pa je i sada pronašao Bena, Zvezdin internacionalac savršeno primio loptu i uhvatio lep volej, ali je Milojević uspeo da ga uhvati bez većih problema.

38′ Kasni Falčineli

Centaršut Ivanića lepo je Gobeljić ispratio, vratio loptu ka Falčineliju, ali je Italijan zakasnio za pola koraka, pa su defanzivci Bačke uspeli da otklone opasnost.

Boaći zvanično u „klubu 100“

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

35′ Sjajna šansa za crveno-bele

Fauliran je bio Veljko Nikolić na nešto više od 20 metara od gola Bačke, pokušao je Ben, ali je pogodio živi zid, tačnije Ratkovića, pa je lopta završila u, pogađate, korneru…

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

31′ A odmah zatim i deseti, pa jedanaesti…

Prvo je Pankov nakon Benovog centaršuta nekako zahvatio loptu, ona je stigla do Milunovića koji je šutirao, ali je Milojević ponovo bio na visini zadatka i sprečio gol, Nakon jedanaestog kornera za Zvezdu nije bilo opasnosti.

30′ Deveti korner za Zvezdu 

Nastavlja se pritisak, ali ne uspevaju crveno-beli da dođu do pogotka.

24′ Sjajna šansa za Pisačiča! 

Vezao je napadač Bačke nekoliko driblinga, izborio se za prostor između Gobeljića i Pankova, šutirao, ali je Popović uspeo da spreči vođstvo gostiju lepom intervencijom.

23′ Osam kornera za 22 minuta

Crvena zvezda je za 22 minuta utakmice izvela ni manje ni više nego osam kornera! I nakon svakog je Milunović bio u dobroj poziciji, ali nije imao sreće da se upiše u strelce.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport


17′ Bačka imala sreće

Ben se izborio za prostor, centrirao, a Rađen loptu zakačio tako da je završila na stativi, nakon čega se odbila u korner. U nastavku akcije nije bilo opasnosti, ali su crveno-beli ubrzo ponovo stigli do lopte, još jednom je Ben centrirao, Milojević loptu odbio u novi korner, nakon kog je ponovo probao Milunović, ali je slabije zahvatio loptu. Ostaje 0:0.

15′ Dobar šut Stojanovića

Zaigrala je Bačka nešto bolje, a stigla je i nova šansa preko Stojanovića. Izborio se fudbaler Bačke za prostor, uputio snažan ali za malo neprecizan šut, pa je lopta otišla pored gola Popovića.

12′ Prvi korner za Bačku

Centaršut Ratkovića nezgodno je odskočio, a Pankov nije želeo da rizikuje, pa je loptu ispred Pisačića izbacio u prvi korner.

10′ Milunović za malo

Treći po redu udarac iz ugla Zvezda je dobila nakon što je Zdravković pas Sanoga za Falćinelija preusmerio u poslednjem trenutku, a centaršut Bena Milinović je pokušao da sprovede u suprotno ugao, Ostaje 0:0.

7′ Sjajna šansa za Ivanića

Fauliran je bio Ben u visini kaznenog prostora, upravo on je centrirao, lopta je stigla do Falćinelija koji je izblokiran, nakon njega je probao i Ivanić, ali je Milojević odbranio a Rađen izbacio loptu u korner. Nakon centaršuta, Milunović je šutirao preko gola.

5′ Nesporazum sprečio vođstvo Zvezde

Moglo je da bude opasno, ali su Falćineli i Ben zasmetali jedan drugom, pa je sjajna šansa otišla u nepovrat.

4′ Zvezda diktira tempo

Od samog početka crveno-beli su nametnuli svoj ritam, pa se igra na polovini gostiju, a najagilniji u crveno-belom dresu su za sad Petrović i Veljko Nikolić.

1′ Preti Petrović

Probio je po levom boku Mirko Ivanić, njegov centaršut po zemlji nije bio dobar, lopta je odbijena, stigla do Petrovića, a Zvezdin vezista lepo šutirao. Ipak, Milojević je uspeo da je preusmeri u korner, pa je ostalo 0:0.

1′ Utakmica je počela. 

Prvi napad ima ekipa Bačke.

Dobro došli na prenos uživo utakmice Crvene zvezde i Bačke u okviru Superlige Srbije na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram