Foto: Printscreen Prva Tv, 2022 Starsport.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da neće da razgovara o ostavci Dragana Stojkovića Piksija i da hoće da porazgovara i lično sa njim.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije podbacila je na Evropskom prenstvu u Nemačkoj pošto je u grupi C bila poslednja sa dva boda.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan poraz i dva remija nisu bila dovoljna ni za treće mesto, pa su dalje otišli Engleska i Danska, a sa trećeg mesta i Slovenija.

Navijačima Srbije se ovakav rasplet nije dopao, pa su kritikovali sve od selektora do vrha Fudbalskog saveza Srbije, pa je bilo i ostavki Jovana Šurbatovića i Branislava Nedimovića, generalnog sekretara i potpredsednika FSS.

Vučić je rezultat Srbije u Nemačkoj isprva nazvao debaklom, pa je malo ublažio tu konstataciju i uprkos tome što kaže da nema vremena, pozabaviće se fudbalom i rukometom.

„Možda sam ja preterao, možda je ta reč preterana, ali je svakako doživela neuspeh… Ne bavim se time, neću da uđem u klub onih koji će da pljuju po Stojkoviću i Džajiću, to su legende srpskog fudbala. Da, mislim da je narod želeo i zaslužio više i to mislim. Kao što mislim i za rukomet. To ne znači da mrzim Milenu Delić ili imam nešto protiv nje. Čak sam danas razgovarao sa ženom. Rekao sam nemam vremena ni ja, rekli su mi ljudi u Vladi da nemaju vremena, imamo mnogo posla narednih dana. Za sedam do deset dana ćemo sesti da razgovaramo hladne glave kada sve prođe. Da vidimo kako u rukometu i fudbalu da počnemo da imamo rezultate i posebno kako da prevaziđemo taj gubitnički pristup u kojem sve gde ne primimo pet ili deset golova treba da budemo srećni. Ne, mi hoćemo da budemo srećni samo kad pobeđujemo“, rekao je Vučić na Pinku.

Navodi i da će sesti da razgovara sa Piksijem i Draganom Džajićem, predsednikom FSS i da neće da priča o ostavkama, ali traži rezultate.

„Super, ne možemo u fudbalu da budemo prvi, ali možemo da uđemo u osam, možemo da uđemo u 16. Kažite koliko košta, kažite šta treba da uradimo. To je ono što radimo. Nemam problem sa tim. Ulažemo veliki, ogroman novac. Možda to za nekog nije, ali ako pogledate primanja i sve drugo… I na Evru smo po tome u vrhu. Tražimo rezultate, ništa drugo. Sešću ja i sa Draganom i jednim i drugim, Džajićem i Stojkovićem. Sešće i važniji ljudi, oni koji odlučuju, ali evo hoću i ja prijateljski da ih čujem, to su moji drugovi. Neću da pričam o ostavkama, ni o čemu, to nije moj posao. Ja očekujem promene i u fudbalu i u rukometu. Očekujem promene, a kakve će se desiti ili neće, to ćemo da vidimo. Niko u Srbiji neće da se zadovoljava 17. ili 21. mestom u Evropi ni u čemu. Nemojte da se ljutite ako to ne možete da ispratite“, rekao je Vučić.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: Analiza novog debakla Piksijeve Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare