Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Fudbaleri Juventusa pobedili su Lacio sa 1:0 u meču osmog kola italijanske Serije A na Alijanc stadionu u Torinu.

Juventus je slavio minimalcem, iako je tokom čitavog meča bio bolji protivnik. Ili bar od trenutka kada je Lacio ostao sa igračem manje.

PROČITAJTE JOŠ:

Rimljani su u meč ušli spuštenog garda i sa željom da se nadigravaju dok Alesio Romanjoli nije isključen u 24. minutu.

Sudija mu je pokazao crveni karton posle sugestije iz VAR sobe da ode i pogleda snimak da li je bilo kontakta između Romanjolija i Pjera Kalulua koji se u toj situaciji dao u trk.

Srpski fudbaler Dušan Vlahović praktično je kreirao taj crveni karton jer je poslao fantastičan pas svom saigraču u prostor, Kalulu je to iskoristio i iznudio isključenje.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Posle njega je Lacio bio prinuđen da se brani, Juventus je napadao i nadirao sa svih strana, šutirao i promašivao.

Isto važi i za Vlahovića, koji je uputio šest udaraca u gol. U nekim situacijama je pucao u padu pored stative, u drugim je gađao glavom nedovoljno dobro, a u 57. minutu je pogodio prečku iz blizine.

Bio je energičan, igrao je dobro, videlo se koliko želi pogodak, ali i koliko mu fali sreće da to uradi.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Pred kraj je otvorio levu stranu gde je poslao pas za Huana Kabala koji je centrirao, a Mario Gila nesrećno smestio loptu iza leđa svog golmana Provedela u 85. minutu.

Šansu je u tim momentima dobio i Vasilije Adžić koji je u 87. minutu opasno šutirao sa tridesetak metara i Ivan Provedel mu je paradom skinuo loptu.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Vlahović nije imao sreće ni da se upiše u asistente pošto ni Daglas Luiz nije imao svoj dan i promašio je jednu od prilika.

Juventus je tako uz malo sreće upisao trijumf i došao do 16. boda na deobi prvog mesta u prvenstvu Italije, ali samo do nedelje kada svoj meč igra Napoli koji takođe ima 16 bodova.

BONUS VIDEO: Gol Ikardija za 0:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar