Crvena zvezda, pobedom nad Bode Glimtom na Marakani od 2:0, obezbedila je plasman u Ligu šampiona i trener Vladan Milojević ponovo je uspeo da napravi ogroman uspeh sa crveno-belima.

Zvezda je u prvom meču poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona poražena sa 2:1, ali je u revanšu obezbedila plasman u elitno takmičenje.

Milojević je bio emotivan posle meča i bukvalno je „otvorio dušu“ posle svega.

PROČITAJTE JOŠ

„Lepo je plasirati se po četvrti put u Evropu. Preponosan sam na igrače, na stručni štab, mislim da smo odradili jako dobar posao. Igrali smo protiv sjajne ekipe i mogli ste da se uverite. Možemo da pričamo i o te dve utakmice i sam žreb, kad smo Bode izvukli nije mi bilo svejedno jer sam znao da je fenomenalna ekipa. Ali ovde kod nas je napravljeno da je to ekipa koja nije kvalitetna, da smo imali sreće, ali mislim da je to jednostavno ono što nas prati godinama. Za nas nema lakih protivnika, fenomenalna ekipa od koje smo dosta naučili i pratio sam ih svih ovih godina. Odigrali smo protiv Bodea onako kako smo mogli, da igramo na rezultat i da dovedemo ovde“, započeo je Milojević.

Foto: Mikhail Kireev / Sputnik / Profimedia

Mnogo puta je kritikovan kako ima previše defanzivan stil fudbala, ali to mu ne smeta.

„Još jednom, napravili smo veliki uspeh, verovatno će se i ovi poništavati. Miloje bunker je još jednom prošao na sreću, to smo mi. Nemojte da mislite da pričam jer mi smeta. Meni je to simpatično, ne volim da pričam o sebi, ali mislim da smo napravili, za najvernije navijače i građane republike Srbije, Republike Srpske, Kosova i Metohije, dijaspori smo doneli veliki stvar. Crvena zvezda i srpski fudbal koji prolazi tako kako prolazi, o tome može da se razgovara medijsko blato, nismo nijedan bod osvojili. Ne možete shvatiti, ući u srž svega toga, ali predstavljaćemo Srbiju na najbolji mogući način. Igramo u novom formatu, čestitam navijačima, svim iskrenim, iskrenim zvezdašima na ovoj pobedi. Ostvarili smo izuzetnu pobedu, videli ste po mojoj reakciji, pokušavam da budem uzdržan na veliki pravoslavni praznik, na Veliku Gospojinu, pričao sam sa Igumanom sa Hilandara, veliki pozdrav za sve vernike. Ako je ovo prolaz najdraži, neka bude zbog praznika. Čestitam svima, idemo dalje. Okrećemo se žrebu.“

Na kraju utakmice je zaplakao, pa je posebno pričao o tim trenucima sreće.

„Pomislio sam na moj klub, na sve ovo što se dešava i događa. Mnogo smo osporavani, da smo mi državni projekat. Ta neka atmosfera, to mi smeta, da predsednik daje, da smo ljubimica. Ali ćete na kraju da vidite, da samo mi na kraju vadimo kestenje iz vatre. Mi smo opet ti, uz dužno poštovanje Partizanu, bez obzira na to što imaju te probleme. Partizan i Zvezda su doveli do ovoga da imamo četiri-pet klubova u Evropi. Ne znam da li neko može da bude svestan da imamo pet ekipa u Evropi. Od toga, dve ili tri igraju grupne faze. To ne rade zemlje petice. To mi je onako… Bio je onaj trenutak, želeo sam sa saradnicima, igračima, da dođemo i uđemo. Znali smo i da nismo prošli imali bismo grupnu fazu. Ali Liga šampiona je neki cilj koji smo sami želeli“, dodao je Milojević.

BONUS VIDEO Gol Mitrovića za 2:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar