Foto: Tanjug / AP Photo/Franc Zhurda

Ovakva sramota ne sme da prođe nekažnjeno u UEFA.

Reprezentacija Albanije pobedila je Poljsku sa 2:0 u meču šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Tirani.

PROČITAJTE JOŠ:

Albanija se time našla na prvom mestu grupe E sa deset bodova posle pet odigranih utakmica, dok Češka može da je prestigne jer ima osam bodova i meč manje.

Više pažnje od same činjenice da su Jasir Asani i Mirlind Daku bili strelci, privukla je tetovaža Dakua i njegova skandalozna izjava posle utakmice.

Daku je posle gola u 62. minutu, odmah pošto je na terenu zamenio Sokola Cikalešija skinuo dres i slavio pogodak pokazujući tetovažu na desnoj strani leđa na kojoj se vidi čizma kako gazi po parčetu zemlje sa natpisom SRJ i naziv „Katana 138“.

To je nadimak Agima Ramadanija, nekadašnjeg teroriste i jednog od komandanata iz OVK, ubijenog na Košarama aprila 1999. godine.

Daku je rođen u Gnjilanu, odakle je bio i Ramadani, odlučio je da igra za Albaniju i posle pobede nad Poljskom je pričao o „Velikoj Albaniji“.

„Posvećujem gol mojim sunarodnicima na Kosovu koji su dali sve za svoju domovinu kako bismo mi mogli ovde danas da igramo i ujedinimo sve albanske teritorije“, rekao je Daku dok se čeka reakcija UEFA.

BONUS VIDEO: Spasavaj se ko može, roj pčela prekinuo fudbalski meč

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare