Aleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović; Foto: Tanjug/AP Photo/Jon Super)

Aleksandar Mitrović se nalazi na stubu srama u Engleskoj.

Srpski napadač je isključen u 72. minutu nakon burnog protesta kog glavnog sudije Krisa Kavane kog je u jednom trenutku uhvatio za ruku i pretio mu.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogi su ocenili da je to bilo pravo pomračenje uma Mitrovića, neki idu toliko daleko da očekuju da Fudbalski savez Engleske suspenduje srpskog napadača na 10 mečeva.

Jedan od najglasnijih je Kris Saton, bivši napadač Čelsija i Seltika.

„Imao je pomračenje. To nije izgovor. Ne možete da dignete ruku na zvaničnika meča. Bilo je dece koja su gledala ovaj meč. Ako ne bude oštro kažnjen, onda će da pomisle, ako Mitrović može, mogu i ja“, istakao je Saton.

Menadžer Marko Silva je kritikovao Mitrovića, ali je istakao da je prestrogo pokazao napadaču „kolibara“ crveni karton.

„Mitrović mora da kontroliše emocije, ali ne zaslužuje dugu kaznu. Ako me pitate da li je to bilo za crveni… sumnjam da jeste. Baš bih voleo da znam šta će sudija upisati da sam mu rekao. To nije bilo nešto za šta bi trebalo da mi pokaže crveni kartom“, rekao je Silva.

Kit Heket, sudijski ekspert, napisao je kolumnu za britanski „Telegraf“ koja u samom naslovu traži žestoku kaznu.

„Aleksandar Mitrović mora da dobije tešku kaznu – on zaslužuje 10 mečeva zabrane“, bio je naslov kolumne u kojoj je pisalo.

„Nakon što je verbalno napao Krisa Kavanu, Aleksandar Mitrović je stavio ruke na sudiju što je ponašanje za koje nema izgovora. Radi sudija na svakom nivou igre FA mora da kazni Mitrovića sa najmanje 10 mečeva zabrane zbog njegovih postupaka na ‘Old Trafordu’. Stavio je ruke na sudiju Krisa Kavanu, što je jednostavno nedopustivo“, napisao je Heket.

Istakao je da kazna od tri susreta nije doovljna.

„Ne mogu da shvatim šta prolazi kroz glavu igrača u takvim momentima i zaista je potrebno da odgovorna tela preduzmu jake mere. Kazna od tri meča suspenzije neće biti dovoljna, ako se to desi poslaće se užasna poruka. Kritikovao sam što se nije kaznio Bruno Fernandeš kada je u meču Mančester junajteda i Liverula stavio ruku na sudiju“, jasan je Heket.

Problem je što se suspenzija odnosi na sve utakmice u Engleskoj, pa bi mogao da propusti mečeve Premijer lige.

BONUS VIDEO Mitrović besneo, gurnuo sudiju i dobio crveni karton

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar