Foto: EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Dan koji se ne zaboravlja

Mladi fudbaler Barselona Mark Giju zablistao je nakon samo 33 sekunde na terenu, pošto je na debiju za prvi tim postigao pobedonosni gol protiv Atletik Bilbaa (1:0) u domaćem šampionatu.

Barselona u ovim trenucima ima mnogo povređenih igrača, pa je trener Ćavi odlučio da pruži priliku 17-godišnjem Giju, koji je to znao da iskoristi.

„Rekao sam Marku: ‘Imaćeš jednu šansu. Budi spreman’. I bio je. Imao je jednu priliku i postigao je gol. Uvek se trudimo da budemo pozitivni sa našim igračima, da im ulijemo samopouzdanje. On ima samo 17 godina, a video sam da je spreman“, rekao je Ćavi.

PROČITAJTE JOŠ:

Giju je samo jedan u nizu Barseloninih klinaca koji su zablistali, posle Gavija, Alehandrea Baldea, Lamina Džamala, Fermina Lopeza…

„Jedna je razlika između moje i ove generacije, oni žele da igraju, nemaju straha. Vidim im to na licima kad ih pitamo da igraju za prvi tim. Spremni su, takav im je karakter, hrabri su“, dodao je trener Barselone.

Ćavi ima ogromno poverenje u momke iz Barsine akademije „La Masije“.

„To sam učio od drugih trenera. Kada stvari ne idu najbolje, moraš igrati sa fudbalerima iz La Masije. Domaćim igračima. Kao što sam rekao, vidim da su spremni, gladni. Igrali smo sa Markom i on je napravio razliku“.

Barselona je trenutno treća na tabeli, bod iza Real Madrida i Đirone, a Giju je golom na debiju sebi „kupio“ mesto u timu na duže staze.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar