Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbaleri Partizana pobedili su Voždovac u gostima rezultatom 2:3 u okviru 28. kola Superlige Srbije.

Utakmica je bila mnogo zanimljivija u drugom nego u prvom poluvremenu. Samed Baždar je dao vodeći gol za crno-bele u 39. minutu, a izjednačio je Mihajlo Nešković iz penala u 55. Aleksandar Filipović je bio najbolji u kaznenom prostoru rivala za 1:2, a Žunior Flemings je izjednačio uz malo sreće u 80. minutu. Pobedu Partizanu doneo je Aranđel Stojković sjajni šutem u nadoknadi utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je i dalje drugi na tabeli sa 67 bodova, jednim manje od Crvene zvezde, koja tek igra protiv IMT-a od 19 sati.

Voždovac je na 11. poziciji na tabeli sa 30 bodova, ali je odigrao više nego solidnu utakmicu protiv favorizovanog Partizana.

Meč je počeo u veoma sporom ritmu, bilo je mnogo grešaka, a malo pravih šansi, uglavnom šuteva sa distance koji su bili izblokirani ili neprecizni.

Prva zaista ozbiljna prilika viđena je u 34. minutu. Voždovac je probio po levoj strani, Kolarević je uputio loptu ka petercu, ali je Marković uklizao i u poslednjem trenutku izbio loptu u korner.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Već u 39. minutu videli smo gol, odnosno majstoriju Baždara. Kovačević je bio dvaput izblokiran u nekoliko sekundi, šut Kalulua sa 20-ak metara je odbranjen, ali je Baždar pogodio dalji ugao i golman nije imao nikakve šanse.

Uzbuđenja je bilo i pred kraj prvog poluvremena. Najpre je Voždovac imao šansu, a onda Kalulu nije uspeo da ubaci loptu u mrežu sa svega tri metra.

Drugo poluvreme je bilo daleko bolje. Severina je prvi zapretio, ali je njegov šut završio pored gola. Posle kombinacije Teodorovića i Neškovića umalo nije „pao“ gol, dok je Kastiljo na drugoj strani oprobao svoj udarac sa distance.

U 55. minutu Severina je pogrešio, Nešković je oduzeo loptu, onda izbacio Ovusua, koji ga je oborio. Sudija je odmah pokazao na belu tačku, iako su se crno-beli pobunili, promene odluke nije bilo. Nešković je preuzeo odgovornost, šutirao dole desno, Jovanović je pročitao, dokačio loptu, ali nije odbranio, pa je lopta od stative ušla u gol.

Kolarević je ubrzo mogao da donese preokret, ali je Jovanović sjajno branio.

Antić je lepo gađao iz slobodnog udarca sa 20-ak metara, ali je golman Voždovca bio brz i spretan, pa je odbranio. Zapretili su crno-beli i preko Goha, ali je i on izblokiran.

U 74. minutu Zahid je centrirao iz slobodnog udarca, Katić je krenuo po loptu, ali je loše procenio situaciju, pa je Filipović skočio i zakucao loptu u mrežu.

Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Međutim, u 80. minutu bilo je 2:2. Nešković je poslao loptu u sredinu, Flemings je utrčao, pa iz prve šutirao ispred Antića, koji nije stigao da reaguje. Lopta je imala neobičnu putanju, prevarila je Jovanovića, te završila u mreži.

Mogao je Voždovac do preokreta, ali je rezervista Vujanović propustio stopostotnu priliku.

Posle kornera u 85. minutu lopta je došla do Đuričića, koji je šutirao sa metar do dva udaljenosti od gola, ali je na levoj stativi odlično reagovao golman Jovanović.

Imao je Voždovac i dve šanse u nadoknadi, koje nisu iskorišćene, a onda je usledila i kazna u kontri. Kastiljo je poslao fenomenalnu loptu ka Jankoviću, koji nije najbolje driblao, ali se lopta odbila do Stojkovića, koji je postigao evrogol za pobedu.

U poslednjim trenucima meča u šansi je bio Petrović, ali je Marković ponovo spasao Partizan.


VOŽDOVAC – PARTIZAN 2:3 (0:1)

(Nešković 57, Flemings 80 – Baždar 39, Filipović 74, Stojković 93)

Stadion: Krov tržnog centra „Stadion“, Beograd. Sudija: Novak Simović.

VOŽDOVAC: Katić – Đurđević, Lukić, Savić, Đuričić – Matić, Mitrović (od 64. Miletić) – Flemings, Nešković, Kolarević (od 72. Vujanović) – Teodorović (od 72. Petrović). Trener: Nikola Mitić.

PARTIZAN: Jovanović – Filipović, Kovačević, Marković, Antić – Kastiljo, Ovusu – Severina (od 79. Janković), Goh, Kalulu (od 60. Zahid) – Baždar (od 60. Nikolić). Trener: Igor Duljaj.


SUPERLIGA, 28. kolo

Utorak

Novi Pazar – TSC 3:4 (2:2)

(Ljajić 11, 15 p – , 90+3 – Pantović 9, Ćirković 24, Milosavljević 51, 55)

Vojvodina – Čukarički 1:1

(Ivanović 16 – Miladinović 25)

Železničar Pančevo – Radnik 3:1 (3:1)

(Romanić 33, 41, Pavlov 35 – Duronjić 4)

Sreda

Mladost – Radnički Kragujevac 2:0 (1:0)

(Veličković 12, Udovičić 50)

Spartak – Radnički N 18.30

Crvena zvezda – IMT 19.00

Četvrtak

Napredak – Javor 17.30

Standings provided by Sofascore

VOŽDOVAC - PARTIZAN 2:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar