Euro 2024 Hrvatska vs Italija Foto:Tanjug/AP Photo/Sunday Alamba

Fudbaleri Hrvatske i Italije remizirali su rezultatom 1:1 na "Red Bul areni" u Lajpcigu, u okviru trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Foto: Promo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Hrvati su vodili od 55. minuta, kada je Luka Modrić bio strelac nakon jednog odbitka. Minut pre toga Modrić nije iskoristio penal, pošto je Đanluiđi Donaruma sjajno odbranio i na kratko sačuvao Italiju.

Bili su blizu „kockasti“ da upišu pobedu i odu u nokaut fazu, ali je Matia Zakanji iskoristio asistenciju Rikarda Kalafiorija i u 98. minutu poravnao rezultat na 1:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatska je u prvom kolu poražena od Španije sa 3:0, a onda je odigrala 2:2 sa Albanijom, tako da ima samo dva boda nakon tri kola, te joj je sada čudo potrebno za prolaz dalje sa treće pozicije. Italijani su poraženi sa 1:0 od Španije, pre toga su pobedili Albaniju sa 2:1, ta sada su remijem sa Hrvatskom obezbedili drugo mesto u grupi sa četiri boda.

Ovaj remi odgovara i Srbiji, koja bi mogla da prođe u osminu finala i ako odigra nerešeno sa Dancima, ali u tom slučaju bi trećeplasirana ekipa iz grupe F (Češka ili Gruzija, jer Turska već ima tri boda) morala da ima manje poena od „orlova“ i/ili slabiju gol razliku. Trećeplasirane ekipe iz grupa A, D i E već imaju po najmanje tri boda, tako da su gotovo sigurno u narednoj rundi. Srbija, naravno, treba da se nada i lošem rezultatu Slovenije, koja ima dva boda, a očekuje je duel sa Engleskom.

Euro 2024 Hrvatska vs Italija Foto:Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Prvu šansu na utakmici Hrvatske i Italije imali su „kockasti“, a pripretio je Luka Sučić sa distance, ali je Donaruma sjajno odbranio i odbio loptu u korner.

Odličnu šansu za Italiju imao je Retegi, koji je bio najbolji u skosku, ali je lopta posle njegovog šuta otišla pored gola.

Golman Dominik Livaković je spasao Hrvatsku najpre odličnim izletanjem, a onda i fenomenalnom odbranom u 27. minutu, kada je „skinuo“ šut Bastonija glavom sa svega 5-6 metara.

Euro 2024 Hrvatska vs Italija Foto:Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

Pred kraj prvog poluvremena Pelegrini je na malom prostoru uspeo da pronađe poziciju za udarac, ali je golman Hrvatske ponovo bio na visini zadatka.

Hrvati su početkom drugog dela dobili penal, nakon što je Fratezi igrao rukom, ali je Modrić šutirao po zemlji, a Donaruma ga je pročitao. Samo minut kasnije, Donaruma je još jednom sjajno odbranio, ovog puta udarac Budimira nakon centaršuta, ali je onda Modrić pritrčao i zakucao loptu u mrežu za veliko slavlje Hrvata.

Napadali su Italijani do kraja duela, ali bez velike prilike sve do poslednjih sekundi meča. Tada je Kalafiori povukao i odložio loptu do Zakanjija, koji je imao mnogo prostora po levoj strani i sjajno je šutirao, te Livaković nije imao šanse da odbrani.

Euro 2024 Hrvatska vs Italija Foto:Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Hrvatska – Italija 1:1 (0:0)

(Modrić 55 – Zakanji 90+8)

Stadion: Red Bul arena, Lajpcig, Nemačka

Sudija: Dani Makeli

HRVATSKA - ITALIJA 1:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare