Foto: TANJUG/AP Photo/Matthias Schrader

Fudbaleri Srbije poraženi su od Austrije rezultatom 2:1 u Beču u pripremnoj utakmici pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Nakon uzbudljivog početka, malo ko je očekivao da će konačan rezultat biti postavljen već u prvom poluvremenu. Golove za Austriju postigli su Patrik Vimer i Kristof Baumgartner, dok je nadu Srbiji dao Strahinja Pavlović.

Austrijanci su već u prvom minutu došli do šesnaesterca Srbije, Spajić je startovao na Baumgartneru, ali sudija nije pokazao na belu tačku.

PROČITAJTE JOŠ:

Već u 10. minutu postignut je prvi gol, a srpska odbrana je poklekla. Patrik Vimer je utrčao iza leđa odbrani, dobio je odličan pas od Florijana Baumgartnera, a onda lako matirao Vanju Milinković-Savića.

Austrija je nastavila da igra agresivno, pa je u 13. minutu povela sa 2:0, a Baumgartner je bio strelac. Lopta je „orlovima“ oduzeta na sredini terena, usledila je brza tranzicija i pas Griliča do strelca gola, koji je šutirao nisko uz desnu stativu i zatresao mrežu.

U 16. minutu veliku priliku propustio je Dušan Tadić. Sergej Milinković-Savić je hteo da uposli Vlahovića, koji je propustio loptu kroz noge, a na nju je natrčao Tadić. Šutirao je kapiten Srbije sa 11 metara, skoro neometan, ali je lopta prozujala pored leve stative.

Foto: TANJUG/AP Photo/Matthias Schrader

Srbija je nekoliko puta imala problem da iznese loptu sa svoje polovine, pa je u 33. minutu umalo kažnjena zbog toga. Golman Vanja Milinković-Savić je ispucao loše, Austrijanci su presekli dodavanje, a Vimer je u nastavku dao gol na praznu mrežu. Ipak, pomoćni sudija je odmah signalizirao ofsajd.

Strahinja Pavlović je dao nadu Srbiji golom u 35. minutu. Tadić je centrirao, Spajić je bio najviši i zapretio je Pencu na golu Austrije, koji je uspešno intervenisao. Međutim, na odbijenu loptu naleteo je Pavlović, koji nije imao težak zadatak.

U 41. minutu došlo je do sudara Nemanje Maksimovića i Griliča, obojica su imala krvi na glavama, pa su ih selektori poslali na klupu.

U drugom poluvremenu ritam je bio čak i nešto mirniji, Srbija je malo više napadala, ali je Austrija stvorila ozbiljnije prilike za gol.

Foto: TANJUG/AP Photo/Matthias Schrader

Sergej Milinković-Savić je zapretio nakon jednog od tri uzastopna kornera, ali je njegov šut otišao preko gola. Veljko Birmančević je odmah po ulasku u igru pobegao iza leđa odbrani Austrije, pao je u kaznenom prostoru rivala, ali sudija nije pokazao na belu tačku.

U 67. minutu Austrija je imala kontru 4 na 2, ali je Pavlović dva puta sjajno intervenisao, a onda je izborio i faul.

Nešto kasnije Živković je lepo prevario čuvara, potom je centrirao, a lopta se odbila do Pavlovića, koji je pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali njegov šut nije bio dovoljno dobar.

Vajman je ubrzo posle toga imao situaciju 1 na 1, ali je Vanja uklizao i uspešno intervenisao.

U 84. minutu pokušao je Ivan Ilić iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla preko prečke i do kraja više nije bilo ozbiljnih udaraca ka golu Austrije, koja je sačuvala pobedu.

Foto: TANJUG/AP Photo/Matthias Schrader

Austrija – Srbija 2:1 (2:1)

(Vimer 10, Baumgartner 13 – Pavlović 35)

Stadion: „Ernst Hapel“ u Beču.Antonio Nobre (Portugalija).

AUSTRIJA: Penc – Veber (od 62. Lajnhart), Danso (od 72. Kerfeld), Poš – Zajvald, Grilič (od 42. Lajmer) – Vimer (od 78. Entrup), Baumgartner (od 62. Vajman), Pras, Šmid (od 62. Grul)- Arnautović (od 46. Gregorič).

SRBIJA: V. Milinković-Savić – Spajić (od 46. Milenković), Veljković, Pavlović – Živković, Gudelj (od 64. Samardžić), Maksimović (od 42. Ilić), Gaćinović (od 64. Birmančević) – Tadić (od 46. Mitrović), S. Milinković-Savić (od 75. Lukić) – Vlahović (od 75. Jović).

PROČITAJTE JOŠ:

AUSTRIJA - SRBIJA 2:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar