Foto: starsport

Fudbaleri Partizana doživlei su tešku blamažu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crno-beli su u poljskom Lublinu poraženi sa 6:2 od Dinama iz Kijeva u katastrofalno odigranom meču.

Dvostruki strelac za Partizan bio je Mateuš Saldanja koji je prvo doveo crno-bele u vođstvo u 22. minutu.

Ipak, do poluvremena je Dinamo napravio preokret folovima Šaparenka u 41. minutu, Bražka u 43 i Karavajeva u prvom minutu nadoknade. Prednos tje u nastavku povećao Kabajev u 55. minutu, a Saldanja je u 66. vratio nadu. Dimano je do kraja golovima Popova u 83. minutu i Pihalonoka u drugom minutu nadoknade naneo katastrofu crno-belima.

PROČITAJTE JOŠ

Već na samom početku je bilo jasno da nas očekuje mnogo uzbuđenja. Sudija je olako dodelio žuti karton Mateušu Saldanji

Dinamo je od starta napadao, a odbrana crno-belih izgledala prilično nesigurno pa je domaći tim već od petog minuta mogao do vođstva.

Crno-beli su zapretili dva minuta kasnije, a potom je sudija Dinger još jednom pokazao žuti karton igračima Partizana nakon što je medina napravio faul i tu pokazao da će lako deliti kartone.

I odjednom, kada se to najmanje očekivalo, fudbaleri Partizana došli su do prednosti.

Kalulu je ukrao neopreznom Karavajevu loptu koji je startovao sa leđa u želji da je povrati, a nakon dva minuta i intervencije VAR-a, dosuđen je penal.

Saldanja je majstorski izveo udarac i panenkom matirao golama rivala i sve je delovalo idilično za vicešampiona Srbije.

Ipak, Dinamo je nastavio da napada i preti crno-belima i stvori nekoliko solidnih šansi, da bi u 41. minut posle jedne od njih Šaparenko projektilom poslao loptu pod prečku i doneo izjednačenje.

To kao da je šokiralo igrače Partizana koji su ušli u seriju grešaka i samo dva minuta kasnije nakon izgubljene lopte dozvolili Bražku da donese potpuni preokret.

Imao je šansu Saldanja da izjednači u 45. minutu, a onda je usledila nova greška odbrane crno-belih.

Izgubili su je igrači Partizana, ona je posle dodavanja došla do Karavajeva koji je uz pomoć Antića koji je izblokirao i promenio pravac doneo preokret za 3:1 Dinama.

Nije se ništa promenilo ni u nastavku. Dinamo je nastavio da preti, apartizan d aigra katastrofalno i posle samo deset minut ai dve dobre šanse, Dinamo je povećao prednost. Usledio je prodor Kabjeva i dok su se svi gledali u odbrani Partizana, on je zategao projektil sa oko 20 metara i savladao nemoćnog Jovanovića.

Partizan je nastavio da se brani, ali na sreću ni Dinamo nije uspeo da to iskoristi i dodatno poveća prednost, a ond aje usledila trostruka izmena.

Ušli su Zubairu, Natho i Filipović i crno-beli su uspeli da povežu malo redove, a to je ubrzo i rezultiralo golom.

Posle pokušaja Natha glavom, lopta je došla do Zubaira koji je servirao Saldanji na peterac, a Brazilac je ubacio u mrežu za tračak nade.

Međutim, nije Partizan to iskoristio da pritinse rivala, a usledio je relativno mirniji period utakmice u kojem je Dinamo povremeno pretio.

I onda nova katastrofa za crno-bele. Dinamo je dobio slobodan udarac sa oko 30 metara. Usledio je projektil Braška pod prečku, Jovanovič je sjajnom paradom uspeo da je odbrani, ali je odbrana ponovo kriminalno reagovala i Popov je sa peterca lako ugurao u gol.

To nije kraj sramnom izdanju Partizana.

Crno-beli su dozvolili u nadoknadi da ih poptuno ponize igrači Dinama koji su izveli akciju iz udžebika, dodavlai i petom i onda golom Pihalanoka postigli i šesti gol za rešeno pitanje pobednika u dvomeču.

Revanš se igra u Beogradu 31. jula na stadionu Partizana.

b

Dinamo Kijev – Partizan 5:2

(Šaparenko 41, Bražko 43, Karavajev 45+1, Kabajev 55, Popov 83 – Saldanja 22,66)

Stadion: Arena Lublin; Sudija: Kristija Dinger

Dinamo Kijev: Buščan – Karavajev (od 46. Mališ), Diačuk, Popov, Vivčarenko – Bujalski (od 46. Pikhalonok), Bražko, Šaparenko – Jaromalenko (0d 69 Vološin), Vanat, Kabajev.

Partizan: Jovanović, Mujakić. Marković, Antić, De Medina (od 60. Filipović), Arijaga, Zahid (od 60. Natho), Kalulu, Goh (od 46. Šćekić), Severina (od 60. Zubairu), Saldanja.

Dinamo - Partizan 6:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar