Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Dani Makeli, holandski sudija, više neće biti delegiran za utakmice nokaut faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Ovu informaciju objavio je holandski portal „AD“, a preneli su mnogobrojni hrvatski mediji.

Navodno, Makeli se već vratio u Holandiju, pošto je bilo mnogo prigovora na oba meča na kojima je sudio na Evru.

PROČITAJTE JOŠ:

Makeli je sudio Hrvatskoj u utakmici protiv Italije, a selektor Zlatko Dalić i hrvatski fudbaleri su bili besni na njega jer je utakmicu produžio za čak osam minuta. U nadoknadi je Hrvatska primila gol za 1:1, pa je sa trećeg mesta morala da spakuje kofere i napusti Nemačku.

„Kako sam se znao nositi s uspesima i nositi se sa svim tako ću se nositi i s neuspehom. Nije vreme da razmišljam šta ću i kako oko reprezentacije. Samo kažem da neću tražiti alibi. Neću preskočiti sudiju s utakmice, ali nije on kriv. Mi smo sve imali u svojim rukama, primili smo golove u 95. i 98. minutu. Ali, on nije slučajno poslat na tu utakmicu. Celu utakmicu nas je zakidao, a kulminacija je bila tih osam minuta nadoknade. Italija bi išla dalje i s tri boda, ali Hrvatska ide na Portugal i to je ta priča. Niste me podržali, ali ja kažem da su tu UEFA i FIFA i to je činjenica. Ne mogu se oteti tom utisku. Bilo je šest zamena, dakle tri minuta maksimalno. I bio je VAR minut, a on stavi osam. Ali, opet, nije on kriv što mi ne sprečimo taj gol i što ne pogodimo onu kontru koju smo imali. Sve je bilo u našim rukama. Mnogo stvari se poklopilo, nismo uspeli i žao mi je“, rekao je Dalić.

Prigovor na Makelijevo suđenje imala je i reprezentacija Mađarske, pošto su se njeni igrači bunili zbog primljenog gola na utakmici protiv Nemačke. Mađarski selektor Marko Rosi je takođe tvrdio da je Ilkaj Gundogan napravio prekršaj u napadu u akciji iz koje je Džamal Musijala postigao gol.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare