Foto: Tanjug / AP Photo/Lynne Sladky

Najmanje četiri tužbe podnete su zbog sukoba tokom prošlonedeljne finalne utakmice Kopa Amerike, odigrane u Majamiju, koji su izbili kada su pojedini navijači bez karata nasilno ušli na Hard Rok stadion.

Tužbe su podneli navijači, od kojih neki tvrde da su zadobili teške povrede tom prilikom, kao i oni koji tvrde da su imali karte, ali im nije bio dozvoljen ulaz na stadion.

PROČITAJTE JOŠ:

Te četiri tužbe podnete su upravo protiv Hard Rok stadiona, kao i protiv Južnoameričke fudbalske konfederacije (CONMEBOL), organizatora Kopa Amerike.

Advokat Džud Rozen, koji zastupa povređenu ženu, naveo je da su stadion i konfederacija morali da angažuju više policije i obezbeđenja, ali da su „profit stavili iznad bezbednosti“.

„Sav novac koji je trebalo da potroše na adekvatan bezbednosni plan i adekvatne bezbednosne timove su stavili sebi u džepove“, smatra advokat.

Zvaničnici Hard Rok stadiona nisu želeli da ulaze u detalje tužbi, ali su naveli da će direktno od organizatora biti vraćen novac svim navijačima čije karte nisu iskorišćene.

U finalu Kopa Amerike, odigranom u nedelju, Argentina je 1:0 pobedila Kolumbiju, čime je došla do 16. titule na tom takmičenju.

BONUS VIDEO: VAR presudio da je Olimpija postigla regularan gol

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar