Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Superliga Srbije je odmah tu, iza ćoška, a iako je do kraja prelaznog roka ostalo još nešto manje od dva meseca (zatvara se 13. septembra), već sada možemo da kažemo da nas, bar na osnovu pojačanja koja su stigla u klubove, očekuje poprilično burno takmičenje.

Zbog toga smo izdvojili nekoliko zanimljivih transfera koje su obavili klubovi iz Superlige Srbije a da to nisu Crvena zvezda i Partizan

PROČITAJTE JOŠ...

Najzvučnija imena, bar za ljubitelje fudbala u Srbiji, dosad je doveo Železničar iz Pančeva.

Ovaj tim će u sezonu 2024/2025 ući jači za nekadašnji tandem Crvene zvezde, Sekua Sanoga i Nemanju Milunovića.

Sanogo je Zvezdu napustio u julu 2023. godine, šest meseci kasnije postao je fudbaler švajcarskog Šafhauzena, ali se nakon samo šest meseci u ovom timu vratio u Superligu gde je zadužio dres Pančevaca.

Sa druge strane, Milunović je napustio Marakanu, ali nije želeo da okonča karijeru već će nekadašnji reprezentativac Srbije biti Sanogov saigrač u timu koji će se boriti za plasman u plej-of.

OFK Beograd se vratio u društvo najboljih, a „romantičari“ su odlučili da se za premijernu sezonu u elitnom rangu pojačaju Markom Gobeljićem, nekadašnjim „univerzalcem“ Crvene zvezde koji je po odlasku sa Marakane igrao za grčki Kifisijas.

TSC je ostao bez dvojice napadača, pošto je pozajmica istekla Marku Rakonjcu i Urošu Milovanovuću, a rešenje za navalu su pronašli u redovima Milana.

Dres tima iz Bačke Topole zadužio je kao pozajmljen igrač „rosonera“ nekadašnji napadač Crvene zvezde, Marko Lazetić.

Aktivna je bila i Vojvodina, koja je nakon odlične sezone u Novom Sadu otkupila Njegoša Petrovića. No, Petrović je već jedan od nosilaca igre, a u klubu su doveli čak trojicu fudbalera koji bi trebalo da imaju ozbiljnu ulogu.

Iz Radničkog iz Niša stigao je krilni fudbaler iz Nigerije, Jusuf Bemibele, poznat kao Dele, za kog su Novosađani platili obeštećenje „Realu sa Nišave“, i očekivano je da bude ozbiljno pojačanje po levom boku.

View this post on Instagram

A post shared by FK Vojvodina (@fk_vojvodina)

Ozbiljno ime, bar za Superligu, stiglo je iz Rumunije u Novi Sad, pošto će po desnoj aut-liniji špartati bivši mladi reprezentativac Rumunije, Mihai Butean.

A u Novi Sad vratio se i nekadašnji kapiten „stare dame“ iz „srpske Atine“, Marko Poletanović.

Poletanović je uz Vojvodine otišao 2015. godine u belgijski Gent, posle čega je igrao za Culte Varegen iz kog se vratio u srpski fudbal i kao pozajmljen igrač nastupao za Crvenu zvezdu.

Usledio je odlazak u Rusiju i Tosno, potom u Poljsku gde je nosio dres Jagelonije, Rakova, Visle iz Krakova i lubinskog Zaglembja, pre nego što je kao slobodan igrač ovaj 30-godišnjak ponovo došao u rodni grad.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar