EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Edin Terzić, trener Borusije Dortmund, veruje da je njegov tim sposoban da pobedi Real i osvoji titulu u Ligi šampiona.

Borusija će u finalu 1. juna od 21 sat na „Vembliju“ igrati protiv Reala, apsolutnog rekordera po broju titula u elitnom evropskom takmičenju.

„Suprotstavićemo se izuzetno snažnoj ekipi koja je često iskusila igranje finala, ali znamo da je sve moguće u jednoj utakmici“, izjavio je Terzić za UEFA.

PROČITAJTE JOŠ:

Real je osvojio i titulu u Španiji, dok je Borusija tek peta u Bundesligi, ali to ništa ne mora da znači u finalu Lige šampiona.

„Da igramo deset puta s Real Madridom verovatno bi bilo teško ukupno pobediti, ali u jednoj utakmici, tokom 90 ili 120 minuta i jedanaesteraca, sposobni smo da pobedimo svakog protivnika svetu“, dodao je Terzić.

Borusija je prethodno izbacila PSŽ, Atletiko Madrid i PSV u nokaut fazi.

„Iz utakmice u utakmicu bilo nam je sve teže, a sada kada smo stigli tako daleko želimo da napravimo i ovaj poslednji korak“, napomenuo je Terzić.

PROČITAJTE JOŠ:

Dortmund je 1997. osvojio pehar u Kupu pobednika kupova.

„Imao sam 14 godina tada. Sledećeg dana sam bio na aerodromu kada su igrači sleteli sa mojim bratom“, rekao je Terzić, koji je snimak kultne pobede od 3:1 nad Juventusom pogledao nekoliko puta.

Terzić je bio na ivici otkaza prošle sezone, a sada je ostvario ogroman uspeh.

„Ne postoji formula za uspeh jer radiš s ljudima. Svaki dan dolaze novi izazovi, novi zadaci koje daješ nekome, pa ne možeš mirno stajati. Svakodnevno naučiš nešto o grupi koju vodiš i s kojom radiš, a svakako i o sebi“.

Terzić priznaje da mu nedostaje iskustvo koje ima njegov suparnik Karlo Ančeloti (64) s osvojene četiri Lige šampiona.

„Iako sam polovinu svog života trener, još uvek sam mlad u ovom poslu. Koristim se zato iskusnijim ljudima kako ne bih pravio greške koje se mogu izbeći“, objasnio je Terzić.

Real je favorit u Londonu i to će mu biti šesto finale LŠ u poslednjih deset godina. Borusija igra svoje prvo finale posle 11 godina, opet na ‘Vembliju’, gde je 2013. poražena od minhenskog Bajerna.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar