Švajcarska-Italija Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Fudbaleri Švajcarske plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Nemačkoj, dok Italija nije uspela da odbrani titulu osvojenu 2021. godine.

Foto: Promo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Švajcarci su slavili u Berlinu protiv Italije sa 2:0, te će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Engleske i Slovačke.

Švajcarska je ranije bila druga u grupi A iza Nemačke, dok je Italija takođe bila drugoplasirana u grupi B, iza Španije.

Strelci na ovoj utakmici bili su Remo Frojler u 37. i Ruben Vargas u 46. minutu, dok je Italija u drugom poluvremenu imala dve pogođene stative.

PROČITAJTE JOŠ:

Švajcarska je bila ofanzivnija na startu susreta, ali dugo nije uspela ozbiljno da zapreti.

Italijani su pokušali da izvedu „prevaru“ nakon slobodnog udarca u 19. minutu, ali je ofsajd zamka osujetila njihove planove.

Prvu veliku priliku imao je Bril Embolo, koji je pobegao italijanskoj odbrani, zakasnio je Mateo Darmijan, pa je napadač Švajcarske imao situaciju jedan na jedan. Pokušao je da gađa dalji ugao, ali je Donaruma sjajno odbranio i spasao svoj tim.

Na drugoj strani je bilo odgovora. Kjeza je imao niz driblinga i dobrih poteza, šutirao je sa zemlje sa oko desetak metara iskosa, ali je defanzivac Švajcarske bio odlično postavljen, pa je izbio loptu u korner.

Švajcarska-Italija Foto: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Prvi gol viđen je krajem prvog poluvremena. Remo Frojler se sjajno ubacio, te dobio pravovremeni i tačan pas od Vargasa, a onda zatresao mrežu Italije. Golman Donaruma je bio besan na saigrače zbog loše reakcije u odbrani. Jednostavno, Frojler je prelako stigao do gola i sa svega nekoliko metara pogodio.

Rider je u završnici prvog dela lukavo gađao iz slobodnog udarca, ali je Donaruma bio u pripravnosti.

Drugo poluvreme otvoreno je golom za Švajcarsku. Ebišer je asistirao, Vargas je prelako primio loptu na ivici kaznenog prostora, a onda pogodio dalji ugao, „skinuo paučinu“ i Donaruma nije tu mogao ništa.

Švajcarska-Italija Foto: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Imali su Švajcarsci mnogo sreće u 52. minutu, kada je Šer intervenisao glavom i pogodio stativu, ali svog gola.

Drugi put stativa se tresla u 74. minutu kada je Matia Zakanji skočio nakon centaršuta i malo zakačio loptu glavom, ona je došla do Skamake, koji se obrukao sa dva metra.

Imali su i jedni i drugi još nekoliko pokušaja, uglavnom sa distance u drugom poluvremenu, ali rezultat je ostao 2:0.

Švajcarska – Italija 2:0 (1:0)

(Frojler 37, Vargas 46)

Stadion: Olimpijski stadion, Berlin, Nemačka

Sudija: Simon Marčinjak

ŠVAJCARSKA - ITALIJA 2:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare