Foto: TAnjug/AP Photo/Antonio Calanni)

Šta se dešava sa Barnabašom Vargom zbog kog je duel Mađarske i Škotske (1:0) prekinut u 68. minutu? Sve je otkrio selektor Marko Rosi u jednom emotivnom obraćanju.

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Varga je pao u nesvest posle sudara sa Angusom Ganom, a ubrzo je i iznet sa terena. Napadač je izgubio svest, a lekarski tim je odmah dotrčao.

PROČITAJTE JOŠ

Sve je bilo skriveno o očiju javnosti platnima, a posle ukazivanja prve pomoći je hitno prebačen u bolnicu.

„Nikada nisam ostvario laku pobedu na čelu reprezentacije Mađarske, u najmanju ruku, plasirali smo se na ovo Evropsko prvenstvo golom u 97. minutu. Ovo mi je drugo Evropsko prvenstvo, a pošto imam već 59 godina, nije izvesno da će doći treće… Veoma sam srećan što imamo prvu pobedu na Evropskom prvenstvu. Ovo je ogroman uspeh za mene i za Mađarsku! Iskreno govoreći, pritisak muči ne samo selektora francuske ili nemačke reprezentacije, već i našeg, što se oseća svakodnevno. Ponekad osećam da mi to nije potrebno. Ipak, spreman sam da to trpim zbog tima, štaba i navijača. Navijači su ponovo bili neverovatni, mnogo su putovali za nas na ovom Evropskom prvenstvu, dugujemo im veliko hvala. Ovu pobedu posvećujemo njima“, poručio je Rosi.

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Očekivano dobio je pitanje o Vargi koji je ležao nepomično i kog su „sakrili“ platnima.

„Ne znam ni sada sa kim se tačno sudario, sa golmanom ili sa nekim od defanzivaca. Kao da je bio u nesvesti, svi smo bili zabrinuti za njega. Plašili smo se da lekari sporo stižu, ali hvala Bogu, on je bezbedan, njegovo stanje je stabilno. Međutim, mora da mu se operiše jagodična kost, izvesno je da, ako napredujemo na turniru, više neće moći da igra.“

Roland Salai je u jednom trenutku ušao u salu sa peharom za igrača utakmice.

„Bilo je strašno videti Barnija ovakvog, na sreću, sada je mnogo bolje, njegovo stanje je stabilno. Ako je sve tačno, čeka ga manja operacija. Već smo se u početku borili za to. Ono što smo osetili na kraju je neopisivo. Bilo je fantastično! Veoma smo srećni što je utakmica ovako ispala, nadamo se da će nastavak biti srećan sa naše tačke gledišta. Nadamo se da ovo nije bila naša poslednja utakmica.“

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO Strahinja Pavlović posle Slovenije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar