Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Kao da dobre partije ne mogu da budu usamljene, pa su se srpski fudbaleri potrudili da ih "ukrase" i ispadima van terena u prazničnim danima.

Dobar vikend za naše reprezentativce najavio Luka Milivojević, čiji je Kristal Palas ostvario važnu pobedu protiv Šefild junajteda (2:0) u Premijer ligi, ali…

Sjajni vezista i Aleksandar Mitrović, napadač Fulama, bili su na privatnoj žurki u Londonu, čime su prekršili protokol i našli su se na udaru javnosti i svojih klubova, koji su pokrenuli istrage.

PROČITAJTE JOŠ

Ujedno, Mitrogol nije igrao, jer je gostovanje „kolibara“ Barnliju odloženo zbog korone.

U Bundesligi radovao se Filip Kostić, jer je njegov Ajntraht u Frankfurtu iznenadio Bajer rezultatom 2:1, u 14. kolu. Srpski reprezentativac odigrao je ceo meč.

S druge strane, Mijat Gaćinović je sa klupe odgledao poraz Hofenhajma od Frajburga 1:3 kod kuće. Ni Miloš Veljković nije se radovao, pošto je njegov Verder na svom terenu izgubio od Union Berlina 0:2, a srpski štoper je ušao s klupe u 81. minutu.

Ceo meč je odigrao Matija Nastasić, na gostovanju Herti koja je slavila 3:0 i produžila agoniju ekipe iz Gelzenkirhena.

U seviljskom derbiju Betis i Sevilja su remizirali (1:1) uz solidan učinak Nemanje Gudelja (odigrao celu utakmicu) u dresu osvajača Lige Evrope.

Foto: EPA-EFE/Ina Fassbender

Drugi Nemanja, Maksimović (igrao do 66. minuta), sa Hetafeom je ugostio Valjadolid, koji je odneo sva tri boda iz predrgrađa Madrida (0:1).

U Primeri se radovao golman Marko Dmitrović koji je sa Eibarom savladao Granadu (2:0).

Italijani su kao retko kad odigrali celo kolo u jednom danu. Inter je deklasirao Krotone 6:2, a Aleksandar Kolarov je posle dužeg vremena upisao minute, ušao je na teren u 81. minutu. Poslednjih pet minuta za goste odigrao je i Miloš Vulić.

PROČITAJTE JOŠ

Nikola Milenković i Dušan Vlahović bili su starteri u meču bez golova sa Bolonjom Siniše Mihajlovića.

Darko Lazović je bio od prvog minuta u timu Verone i slavio je na neugodnom gostovanju protiv Specije (0:1). Na klupi pobednika ostao je mladi reprezentativac Ivan Ilić.

U tim Napolija vratio se Nikola Maksimović u pobedi na Sardiniji (1:4), Kaljari nije imao realne šanse. Starter je bio i Sergej Milinković-Savić u Đenoi protiv istoimene ekipe (1:1), i zamenjen je u samom finišu uz žuti karton.

Vredi apostrofirati i dobar učinak Saše Lukića koji je sa Torinom možda priredio i iznenađenje kola ubedljivim trijumfom u Parmi 3:0.

Filip Đuričić nije bio u sastavu Sasuola u debaklu protiv Atalante (5:1), ali razlog nije bila povreda već kršenje klupske discipline.

Francusko i holandsko prvenstvo su na zimskoj pauzi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar