Jović mora da vodi računa o telefonu, višku kilograma…

Podeli:
Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

Real zna kako da bogato nagradi igrači, ali ne libi se ni da ih udari po džepu. Nedavno je "procureo" sistem kazni koji praktikuju Madriđani za nestašne igrače. Evo čega bi sve Luka Jović i njegovi saigrači trebalo da se paze.

Povlastica igranja u jednom od najvećih klubova sveta (13 trofeja Kupa/Lige šampiona) nosi sa sobom određeni set pravila koji se mora poštovati.

PROČITAJTE JOŠ

Za bilo koji način povređivanja klupske discipline postoji odgovarajuća kazna, a one variraju od 250 do 3.000 evra.

Po dokumentima koj je nedavno objavila španska „Marka“ svaki fudbaler mora da bude 45 minuta ranije na treningu.

Kašnjenje od pet minuta povlači kaznu od 250 evra, dok se 15 minuta kašnjenja naplaćuje duplo većom svotom novca. Svako duže nepoštovanje vremena zakazanog za trening se naplaćuje sa više od 1.000 evra.

Ukoliko fudbaleri odsustvuju sa treninga bez dozvole moraće da plate 3.000 evra.

Takođe, zabranjena je upotreba telefona u nekim situacijama. Igrači plaćaju po 250 evra ukoliko ga koriste tokom zagrevanja, rada sa fizioterapeutom, u autobusu ili u svlačionici. U svim ovim primerima telefoni moraju da budu stavljeni u nečujni režim.

Kršenje ovog pravila košta 250 evra, a ako se prekršaj ponovi kazna varira od 500 do 1.000 evra.

Ukoliko igrači ne izmere kilažu u klupskim prostorijama tokom jedne nedelje, dužni su da plate 250 evra. U slučaju da imaju više kilograma nego što im je propisano kao prihvatljivo moraće da plate i do 1.000 evra, ako se ovakav ispad ponovi. Mnogima će sada na pamet pasti Eden Azar koji je u špansku prestonicu stigao sa stomačićem neprimerenim za profesionalnog fudbalera.

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Svaki fudbaler mora da obavesti Zinedina Zidana u slučaju da želi da napusti Madrid na slobodan dan, a svaki intervju ili reklamna aktivnost mora da bude odobrena od „kraljevića“ pre nego što se završi. Cena prekršaja? Opet, 1.000 evra.

Uz to igrači moraju da ostanu u Madridu (tačnije u delu grada Valdebebas) do kraja sezone, osim ukoliko ne dobiju dozvolu i trenera i lekara.

Igrači koji ne igraju meč moraju da budu u svlačionici pre početka susreta i da ostanu na stadionu najmanje 10 minuta nakon poslednjeg sudijskog zvižduka.

Zabranjeni su sve posete tokom putovanja ili odlaska na gostovanja sa timom. Konferencije za medije moraju da se sprovode u prostorijama kluba.

Ovo je samo jedan set pravila do kog je došla španska „Marka“, a koji pokazuje da u Madridu vlada gvozdena disciplina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar