Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Iza nas je još jedan fudbalski vikend tokom kojeg su se od srpskih internacionalaca istakli Predrag Rajković, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić i Nemanja Maksimović.

Prvi dan vikenda obeležio je Predrag Rajković, reprezentativni golman, koji je najzaslužniji za osvojeni bod Remsa na teškom gostovanju Marselju (1:1).

Činio je čuda među stativama, izlazio kao pobednik iz mnogih situacija koje su mirisale na gol i još jednom potvrdio odličnu formu. Pet minuta pre kraja meča priliku je dobio i Nemanja Radonjić, krilo francuskog velikana, ali nije došlo do promene rezultata.

PROČITAJTE JOŠ

Bodove u 16. kolu Lige 1 podelili su i Brest i Monpelje (2:2), a za goste je Mihailo Ristić odigrao poslednjih sedam minuta. Strazbur je kod kuće poražen od Bordoa 0:2, što je sa klupe gledao kapiten domaće ekipe Stefan Mitrović.

Nedelji se možda najviše obradovao Strahinja Pavlović, koji je dočekao debi u dresu Monaka. „Kneževi“ su slavili u gostima protiv Dižona (1:0), a bivši defanzivac Partizana na teren je kročio u sudijskoj nadoknadi.

Ajaks je nastavio sa dominacijom u Holandiji, slavio je protiv Den Haga u gostima rezultatom 4:2 uz gol Dušana Tadića. Kapiten „kopljanika“ najavio je rutinsku pobedu 12. ovosezonskim pogotkom.

Drugi srpski reprezentativac koji nastupa u Erediviziji, Uroš Spajić, odigrao je 90 minuta u porazu Fejenorda od Vitesea (0:1), dok je sjajnu partiju upisao mladi reprezentativac Luka Ilić. Dete Crvene zvezde i vezista Tventea postigao je drugi gol u pobedi protiv Venloa 2:1.

Fjorentina je dočekala Veronu i mali srpski derbi završen je bez pobednika 1:1. Trojica naših reprezentativaca bila su na terenu – Nikola Milenković komandovao je odbranom „viole“, Dušan Vlahović postigao je novi, ovoga puta izjednačujući gol za svoj tim iz penala, dok je Darko Lazović bio na standardno dobrom nivou u dresu gostiju.

U Italiji je Saša Lukić odigrao sve minute u remiju Torina sa Bolonjom (1:1), a Filip Đuričić takođe je bio starter u porazu Sasuola kod kuće od Milana (1:2). U derbiju Kalča, Lacio je bio siguran protiv Napolija na „Olimpiku“ (2:0), a Sergej Milinković-Savić bio je među boljim akterima duela.

Igrao je do 85. minuta i čak je poneo kapitensku traku po izlasku Ćira Imobilea nešto ranije.

„Lacio je kao orao, leti visoko i napada bez straha“, napisao je srpski vezista uz fotografiju na kojoj nosi kapitensku traku Lacija.

Aleksandar Kolarov, kapiten Srbije, sa klupe je posmatrao pobedu Intera protiv Specije od 2:1 u 13. kolu Serije A.

Joveljić u seriji

Sjajne partije pruža Dejan Joveljić u dresu Volfsbergera, pa je golom i asistencijom doprineo iznenađujućoj pobedi na gostovanju moćnom Salcburgu 3:2. To je bio osmi pogodak ove sezone bivšeg napadača Crvene zvezde za austrijski tim, za koji igra na pozajmici iz Ajntrahta. Mladi špic je još jednom pokazao da je uz Dušana Vlahovića blistava budućnost srpskog napada.

Filip Kostić je u svom stilu dao veliki doprinos vrednoj pobedi Ajntrahta na gostovanju Augsburgu sa 2:0. Verder Miloša Veljkovića osvojio je tri važna boda u Majncu minimalnim trijumfom 1:0, a srpski štoper na terenu je bio od 54. minuta.

Hofenhajm je iznenadio Borusiju u Menhengladbahu sa 2:1, što je Mijat Gaćinović gledao sa klupe gostiju.

Na Ostrvu je vest dana bila ubedljiva pobeda Liverpula u Londonu protiv Kristal Palasa od čak 7:0. Deo debakla domaće ekipe bio je i Luka Milivojević koji je rekao da ništa slično nije ranije doživeo.

Aleksandar Mitrović vratio se u startnu postavu Fulama, u remiju sa bivšim klubom Njukaslom osvojili su važan bod rezultatom 1:1. Srpski golgeter na terenu je bio do 75. minuta.

U Španiji je viđeno malo iznenađenje, jer Sevilja Nemanje Gudelja nije uspela na svom terenu da savlada Valjadolid (1:1), a srpski reprezentativni vezista igrao je do 81. minuta.

S druge strane, njegov imenjak Maksimović bio je strelac za Hetafe u nadoknadi na gostovanju Kadizu da potvrdi trijumf 2:0. Mrežu Eibara čuvao je Marko Dmitrović, ali nije mogao da spreči poraz od Reala (1:3), na čijoj je klupi ostao Luka Jović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar