Foto: Starsport

Završeno je drugo kolo po grupama na Evropskom prvenstvu i sada su mnoge stvari jasnije, ali se i dalje prave brojne kalkulacije oko plasmana u nokaut fazu i gledanja sa kojeg bi mesta neko mogao da ide dalje.

Što se Srbije tiče, stvari su na prvu loptu dosta jasne. Pobedom protiv Danske, Srbija sigurno ide dalje kao drugoplasirana ekipa u grupi.

Ali…

PROČITAJTE JOŠ

Postoji i scenario po kojem sa osvajanjem jednog boda možemo da prođemo dalje i da čak na papiru dobijemo lakšeg rivala u nokaut fazi, ali se u toj varijanti ne pitamo samo mi već moramo i da se uzdamo u poklapanja drugih rezultata kako bi bili jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Prvo i osnovno, potrebno je da pored našeg remija Engleska pobedi Sloveniju sa dva ili više golova razlike kako bi Srbija sa dva boda bila ispred suseda na trećem mestu zbog bolje gol razlike.

Nakon toga se računica usmerava na ostale grupe gde nam je potrebno da budemo među četiri najbolje trećeplasirane ekipe, odnosno da budemo bolji od dve selekcije koje su završile na poziciji tri.

Već u nedelju uveče bi mogao da se poklopi jedan od dva potrebna rezultata.

Škotska i Mađarska igraju u međusobnom duelu i ukoliko se utakmica završi nerešenim ishodom, Škotska bi bila treća sa dva boda i gol razlikom od minus četiri čime bi sigunro bila lošija od Srbije koja u ovom scenariju remijem sa Dancima završava sa gol razlikom od minus jedan.

Srbija ukoliko se ovaj scenario ne desi i dalje ima šanse jer u još dve grupe mogu da se poklope rezultati na našu vodenicu.

EPA-EFE/FILIP SINGER

U grupi B ako Albanija, kako se očekuje, izgubi od Španije automatski završava takmičenje uz jedan bod.

Ukoliko Hrvati ne uspeju da dobiju Italijane, u direktnom okršaju za drugo mesto, biće u najboljem slučaju treći u grupi sa dva boda (u slučaju remija) i gorom gol razlikom u odnosu na našu selekciju jer će imati minus tri.

U slučaju da dođu oba scenarija iz grupe A i B, i poklopi se pobeda Engleza koja je obavezan uslov, Srbija ide dalje i sa bodom.

U slučaju da dođe samo jedna grupa kako želimo, onda ćemo čekati i rasplet u grupi F. Tu bi nam „igrala“ pobeda Turske protiv Češke i remi ili pobeda Portugala protiv Gruzije.

Elem., situacija može biti mnog jasnija pre naše utakmice kada se večeras i u ponedeljak budu odigrale grupe A i B, gde ćemo znati jesmo li ili nismo u priči sa osvajanjem jednog boda.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare