Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno sa Slovenijom u četvrtak popodne, kada je i Danska odigrala nerešeno sa Engleskom takođe 1:1.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Time je kompletirano drugo kolo na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i situacija uopšte ne leži „orlovima“.

PROČITAJTE JOŠ:

Činjenica da je Luka Jović postigao pogodak u 95. minutu znači sada tek nešto veću nadu da Srbija može u naredni krug takmičenja jer posle dve utakmice ima jedan bod.

Po dva imaju Slovenija i Danska, dok Engleska, od koje je Srbija poražena u prvom kolu, ima četiri boda.

To u praksi znači da Srbiju samo pobeda vodi u naredni krug takmičenja, s tim što će joj odgovarati da Slovenija i Engleska podele bodove ili da Englezi pobede Slovence.

Nerešen ishod 25. juna od 21 sat na meču sa Dancima više nije opcija (ako hoćemo direktan prolaz dalje) na terenu Alijanc arene u Minhenu. Čak i u eventualnoj kalkulaciji najboljih trećih ekipa, gde prolazi četiri od šest timova, Srbija bi mogla da se nađe u nebranom grožđu, mada za sada ispunjava taj uslov i upada među četiri od spomenutih šest.

Škotska u grupi A ima bod na trećem mestu, Albanija bod u grupi B, Poljska je u grupi D bez bodova, Belgija u grupi E takođe nema bodove, baš kao ni Češka u grupi F.

Škoti igraju u poslednjem kolu s Mađarima i teško je odrediti ko će tu biti favorit na osnovu prikazanog do sada, Albanci igraju sa Špancima u poslednjem kolu, ali i Hrvatska mora da juri pobedu protiv Italije, dok Poljake čekaju mečevi s Austrijom i Francuskom.

Belgija igra protiv Rumunije i Ukrajine i tu će svako gledati da pobedi na osnovu trenutnog samopouzdanja ili kvaliteta, a Češku tek očekuju mečevi sa Gruzijom i Turskom, pa svašta može da se promeni kada se kompletira drugo kolo i u ostalim grupama.

Da bi se sve to izbeglo, Srbija mora da pobedi u meču sa Dancima, mada je jasno da to neće biti nimalo lako jer su Danci otkinuli bod i Englezima i Slovencima.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: Tadić posle meča Srbija – Slovenija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare