Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Na krilima plasmana na Mundijal u Kataru 2022. godine, fudbaleri Srbije nastavili su da pružaju odlične partije u klubovima, pogotovo Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović koji su produžili golgeterski niz.

I vikend posle reprezentativne pauze bio je rezervisan za dominaciju srpskih napadača.

Dušan Vlahović je pokorio Italiju, sa dva gola u dresu Fjorentine srušio je Milan (4:3) i još jednom oduševio Evropu.

Velikani stoje u redu za njegov potpis, a Vlahović je 10. pogotkom stigao Ćira Imobilea na vrhu strelaca Serije A i još jednom potvrdio da se nalazi u vrhunskoj formi.

PROČITAJTE JOŠ

Duci je bio jedni srpski reprezentativac koji je igrao za Fjorentinu u 13. kolu Kalča, Matije Nastasića nije bilo zbog povrede, Nikole Milenkovića zbog isključenja u prethodnom kolu, a Aleksa Terzić je ostao na klupi.

Aleksandar Mitrović je bacio celu Srbiju u trans golom za pamćenje u 90. minutu meča u Lisabonu, a nastavio je gde je stao i u dresu Fulama.

Doveo je londonsku ekipu u vođstvo i trasirao joj put ka trijumfu od 4:1 nad Barnslijem u 18. kolu Čempionšipa, a Fulam se osamio na vrhu tabele sa 41 bodom, jednim više od Bornmuta.

Mitrović je uvećao prvenstveni golgeterski saldo na 21 pogodak i ubedljivo vodi na listi strelaca, prvi pratioci su mu Brereton i Solande sa po 14.

Uvod u vikend bio je crveni karton za Strahinju Pavlovića u remiju njegovog Monaka i Lila 2:2, u 14. kolu Lige 1. Mihailo Ristić je igrao do 89. minuta za Monpelje u porazu od Rena na gostovanju 2:0.
Bod je osvojio naš golman Predrag Rajković sa Remsom, pošto su u Strazburu odigrali 1:1.

U Nemačkoj se igralo 12. kolo Bundeslige, Hofenhajm je na svom terenu slavio protiv Lajpciga (2:0), a Mijat Gaćinović i dalje nije u prvom planu domaćeg tima pa je ostao na klupi.

Zato je zablistao Filip Kostić i golom sa 30 metara iz slobodnjaka osigurao pobedu Ajntrahta na gostovanju Frajburgu rezultatom 2:0. Srpski krilni bek odigrao je celu utakmicu protiv trećeplasirane ekipe Bundeslige.

Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Odličan je bio i Dušan Tadić, na nivou, pošto je asistencijom za vodeći pogodak pokazao put Ajaksu ka pobedi na gostovanju Valvajku od čak 5:0. Kapiten „kopljanika“ na terenu je bio do 70. minuta.

Malme je odigrao 2:2 sa Hakenom, Veljko Birmančević nije učestvovao kod golova, a njegova ekipa i dalje je lider na tabeli sa 55 bodova, dva više od Đurgardena ali uz meč više.

Sergej Milinković-Savić je odigrao ceo meč za Lacio, ali nije mogao da spreči poraz od Juventusa 0:2 u derbiju 13. kola Serije A. Filip Đuričić je zbog povrede propustio remi svog Sasuola i Kaljarija 2:2.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Saša Lukić i golman Vanja Milinković-Savić imali su više vremena za odmor, jer njihov Torino ovog ponedeljka od 20.45 dočekuje Udineze, a od 18.30 Verona (Darko Lazović i Ivan Ilić pod upitnikom zbog povreda) igra sa Empolijem.

Posle reprezentativnih obaveza, Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj ostali su na klupi Sevilje u remiju 2:2 sa Alavesom.

Luka Jović je odigrao poslednjih 10 minuta u trijumfu Reala sa 4:1 na gostovanju Granadi, dok je Uroš Račić do 80. minuta bio na terenu u dresu Valensije na gostovanju Sosijedadu (0:0).

Zato su se u 14. kolu La Lige radovali Nemanja Maksimović (igrao do 65. minuta) i Stefan Mitrović (dobio žuti karton, zamenjen u 82. minutu), čiji je Hetafe deklasirao Kadiz 4:0.

BONUS VIDEO Kostićev felš i gol sa 30 metara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar