Foto: EPA-EFE/SIMONE ARVEDA
Foto: EPA-EFE/SIMONE ARVEDA

Fudbaler Rome Feliks Afena-Đan postao je heroj u pobedi svog tima nad Đenoom 2:0 u utakmici 13. kola Serije A, a mladi fudbaler je zbog toga dobio i nove skupocene cipele.

Naime, Afena-Đan je momak rođen 2003. godine i u igru je ušao u 74. minutu utakmice kada je bilo 0:0.

PROČITAJTE JOŠ:

Murinjov adut sa klupe je ubrzo izrastao u heroja, pošto je golovima u 82. i 94. minutu obezbedio tri boda i veliko slavlje za Murinja i njegove izabranike.

Na taj način postao je prvi fudbaler rođen 2003. godine koji je postigao pogodak u Seriji A.

Ipak, veliku pažnju privuklo je Murinjovo obećanje koje je dao mladom fudbaleru kada je ulazio u igru.

„Obećao sam Feliksu, ukoliko postigne gol, da ću mu kupiti cipele koje mu se stvarno sviđaju i koje su skupe, koštaju 800 evra, pa je pritrčao nakon gola i rekao mi da ne zaboravim. Sutra ujutru, prva stvar koju ću uraditi je da mu kupim cipele“, rekao je „gospodin posebni“ nakon meča.

Feliks Afena-Đan je od 13. marta je trenirao sa mladim timom Rome, a ubrzo je Murinjo prepoznao njegov talenat i prekomandovao ga u prvi tim. Do sada je tri puta nosio dres Rome.

„Hvala Bogu na prilici koju mi je dao, hvala timu, treneru, navijačima na neverovatnoj podršci. Želeo bih da se zahvalim i mami, ona je u Gani, volim te. Murinjo je sjajna osoba, sjajan trener i menadžer. Daje ti motivaciju da učiš svakog dana. Veoma sam srećan što je ovde. Danas mi se ostvario san. Bio je to moj prvi gol, kom sam se dugo nadao. Želim da nastavim da igram ovako, da dokažem sebe i u budućnosti“, rekao je Afena-Đan.

Roma je prekinula niz od dva poraza i posle sedme pobede zauzima peto mesto na tabeli sa 22 boda.

BONUS VIDEO Gol Aleksandra Mitrovića koji je Srbiji doneo plasman na Mundijal 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar