Foto EPA-EFE/Svein Ove Ekornesvag

Ohi Omoižuanfo, fudbaler koji će doći u Crvenu zvezdu u januaru, nastavio je da rešeta i učvrstio je 1. mesto na listi evropskih strelaca.

PROČITAJTE JOŠ

Ohi je lider borbe za Zlatnu kopačku, priznanje za najboljeg strelca u sezoni, pošto je zatresao mrežu Rozenborga prošlog vikenda.

Omoižuanfo je dao prvi gol na utakmici i na kraju je bilo 4:1 za Molde, a ovaj napadač je lider prvenstva sa 25 pogodaka.

Trenutno ima 36 bodova na listi evropskih strelaca jer se svaki gol računa sa koeficijentom 1.5 zbog kvaliteta norveškog šampionata.

Ulogu u ovakvom rangiranju ima i činjenica da je u Norveškoj šampionat odmakao i odigrano je 27 kola, a Ohi je nastupio na 26 mečeva i zato 25 golova posebno dobija na težini.

Ohi je postigao još jedan gol u kvalifikacijama za Ligu šampiona i još tri u Ligi Evrope, pa će navijači Crvene zvezde sa nestrpljenjem čekati njegov dolazak.

Biće važan adut u borbi za titulu, ali i u Evropi – Zvezda se bori za prvo mesto u grupi Lige Evrope jer ono vodi direktno u osminu finala.

Drugo mesto vodi u šesnaestinu finala, treće u završnicu Lige konferencija.

Ohiju su još tri kola ostala do kraja šampionata, na pragu je titule najboljeg strelca lige, ali tituli je bliži Bode/Glimt.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Novak psovao svoj štab posle brejka Zvereva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar