Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Kakav bi to vikend srpskih fudbalera bio bez učinka Dušana Tadića, a pratili su ga "drugopozivci" Darko Lazović, Adem Ljajić i Đorđe Despotović.

Istina, nije sve u rezultatskom smislu počelo dobro, jer svakoj seriji dođe kraj pa tako i onoj koju su imali Filip Kostić i Luka Jović sa Ajntrahtom.

Ekipa iz Frankfurta je na otvaranju 23. kola Bundesliga gostovala Verderu u Bremenu gde ih je od prvog minuta čekao Miloš Veljković. Posle nove Kostićeve asistencije Ajntraht je i došao u vođstvo, ali u nastavku je usledio preokret i radost domaćin (2:1).

PROČITAJTE JOŠ

Kostić i Veljković su odigrali celu utakmicu, Jović je ušao u 65. minutu.

Istog dana radovao se i Adem Ljajić u Turskoj, pošto je Bešiktaš savladao Denizli (3:0) uz jedan gol reprezentativca Srbije.

Kada je još reč o Bundesligi, Matija Nastasić je zbog povrede propustio debakl Šalkea na gostovanju Štutgartu (5:1), a iz istog razloga nije igrao ni Mijat Gaćinović za Hofenhajm koji je odoleo na gostovanju Union Berlinu – 1:1.

Nemanja Radonjić je zabeležio prve minute kao starter u Bundesligi na gostovanju Volfsburgu i odigrao je prvo poluvreme, a njegova Herta nije izbegla poraz (2:0).

Zanimljiv duel viđen je u Bolonji, gde je gostovao Lacio i ekipa Sergeja Milinković-Savića (odigrao ceo meč) ostala je bez bodova, jer je slavila četa Siniše Mihajlovića rezultatom 2:0.

U Veroni je gostovao Juventus, branilac Skudeta bio je na pragu pobede, ali je desetak minuta pre kraja Darko Lazović (ušao u 52. minutu) uputio sjajan centaršut za gol Baraka i konačnih 1:1. Mladi reprezentativac Ivan Ilić proveo je prvo poluvreme na terenu.

Đurđević blista u Hihonu

Uroš Đurđević nastavio je sa golgeterskim nizom u Španiji u kojoj je izborio veoma važan remi za Sporting iz Hihona. Njegov tim je igrao 1:1 sa Espanjolom u meču 27. kola Segunde, a srpski napadač bio je jedini strelac za svoju ekipu i osamio se na vrhu liste strelaca sa 17 golova.

Fjorentina sa Dušanom Vlahovićem i Nikolom Milenkovićem kao starterima nije uspela da izbegne minimalan poraz od Udinezea (1:0).

Aleksandar Kolarov presedeo je na klupi još jedan meč Intera i ovaj put posmatrao pobedu protiv Đenoe 3:0. Napoli je dobio Benevento sa 2:0, a poslednjih sedam minuta za pobednički tim odigrao je Nikola Maksimović.

Reprezentativni golman Marko Dmitrović je zbog smrti oca preskočio meč Eibara i derbi začelja La Lige sa Ueskom 1:1, dok je Nemanja Gudelj sa klupe odgledao poraz Sevilje kod kuće od Barselone rezultatom 0:2.

Sjajni vezista Nemanja Maksimović igrao je celu utakmicu za Hetafe koji je sa 3:0 savladao Valensiju, za koju je Uroš Račić bio na terenu do 68. minuta.

Na Ostrvu smo u nedelju videli duel Luke Milivojevića i Aleksandra Mitrovića, koji je zaigrao od 73. minuta za Fulam, a Kristal Palas i „kolibari“ su remizirali bez pogodaka.

PROČITAJTE JOŠ

U Ligi 1 viđen je duel reprezentativnih saigrača – Predrag Rajković uspešno je odbranio gol Remsa protiv Monpeljea čijom je levom stranom špartao Mihailo Ristić.

Treba istaći i dobro izdanje Stefana Mitrovića tokom svih 90 minuta, i veliki bod njegovog Strazbura na teškom gostovanju Lilu (1:1).

Nedelju su ipak obeležili Dušan Tadić i Đorđe Despotović.

Kapiten Ajaksa sprečio je poraz u velikom derbiju sa PSV, pošto je golom iz penala u nadoknadi vremana doneo 1:1 holandskom velikanu. Posle meča viđene su i nemile scene kada su huligani tima iz Ajndhovena pogodili „desetku“ Srbije kovanicom u glavu.

S druge strane, bivši napadač Crvene zvezde heroj je Rubina. Despotović je kao dvostruki i jedini strelac srušio Spartak u Moskvi – 2:0, i sada je treći strelac ruske Premijer lige sa 9 pogodaka, Dzjuba i Azmun su na vrhu sa po 11.

U Poljskoj su Filip Mladenović i njegova Legija nastavili sa odličnim partijama, ostvarili su važan trijumf na gostovanju protiv Gornjika (1:2).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar