Foto: EPA-EFE/Stuart Franklin

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta poraženi su od Verdera u meču 23. kola nemačke Bundeslige sa 2:1 na gostovanju u Bremenu.

Verder je trijumfovao posle preokreta u drugom poluvremenu. U timu Ajntrahta opet od starta nije bilo Luke Jovića, koji je ubačen u nastavku da bi „vadio kestenje iz vatre“.

PROČITAJTE JOŠ:

Trener Ajntrahta Adi Hiter ubacio ga je u 65. minutu, zajedno sa Ajdinom Hrustićem i Ajmenom Barkokom, a umesto Daičija Kamade, Erika Durma i Sebastijena Rodea.

Pola sata nije bilo dovoljno da Jović prekine golgeterski post koji traje punih mesec dana. Jasno je da je Andre Silva u dobroj formi, ali je i srpski špic pozajmljen iz Real Madrida pokazao da zaslužuje konstantniju ulogu i minutažu.

Foto: EPA-EFE/Stuart Franklin

Istina, tri postignuta gola dao je protiv timova iz zone ispadanja, a u pet prethodnih mečeva od 23. januara nije pronalazio put do mreže.

Tako je bilo i ovog puta u utakmici protiv Verdera u kojoj je Ajntraht poveo u devetom minutu golom Andrea Silve.

Njemu je asistirao Filip Kostić koji je namestio loptu na korner sa leve strane, kratko ga izveo sa saigračem, dobio povratnu i onda sjajno namestio gol Silvi.

Verder je izjednačio tek što se iskoračilo na teren u drugom poluvremenu. Teodor Gebre Selasije je dobio pas na desnoj strani, Kostić nije stigao da ukliza i skine mu loptu i Verder je izjednačio posle preciznog udarca sa petnaestak metara u desni ćošak gola Ajntrahta.

Do preokreta zeleno-beli stižu u 62. minutu i po sličnoj liniji. Opet je „puklo“ na levoj strani odbrane tima iz Frankfurta, a Džoš Saržent je dodavanje Maksimilijana Egeštajnta pretvorio u pogodak za 2:1.

Verder posle ove pobede ima 26 bodova na 12. mestu Bundeslige, dok je Ajntraht i dalje među vodećim ekipama nemačkog prvenstva sa 42 boda na četvrtom mestu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar