Euro 2024 Albanija vs Španija Foto:Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Fudbalska reprezentacija Španije pobedila je Albaniju u trećem meču grupe B sa 1:0 na stadionu u Dizeldorfu.

Foto: Promo

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Jedini gol za pobednički tim postigao je Feran Tores u prvom poluvremenu, a Španija je sa devet bodova obezbedila prvo mesto ispred Hrvatske i Italije.

PROČITAJTE JOŠ:

Albanija je ostala na poslednjem mestu sa jednim bodom i dva poraza od Italijana i Španaca. Prvo poluvreme proteklo je u potpunoj kontroli igre gde su sve taktove diktirali Španci.

Bio je u pravu selektor Albanije, Brazilac Silvinjo, kada je rekao da i sa drugim timom „furija“ može da igra finale Evra, jer je upravo drugi tim i izveo Luis De La Fuente.

To je bilo dovoljno da se nametne željeni ritam i da se, izuzev u prvih desetak minuta, sve svodi na to da su Španci gazde u Dizeldorfu.

Bila su im potrebna samo tri napada da to i dokažu. Najpre je u 11. minutu Hoselu bio neprecizan posle brze kombinacije španskih igrača.

Minut kasnije raspoloženi Navas je proigrao i Mikela Merina, a onda Merino nije bio dovoljno siguran, što je na kraju u 13. minutu bio Feran Tores.

Dobio je pas na desnoj strani, izašao u situaciji jedan na jedan sa petnaestak metara iskosa i po zemlji je pogodio mrežu od stative za 1:0.

Španija je nakon toga imala šanse i u 18. i 21. minutu, posle čega je malo usporila ritam do 37. minuta kada je Dani Olmo probao da proigra saigrača kod stative i poslao loptu veoma blizu nje pored gola.

Albanci su jedinu šansu imali posle šuta Kristijana Aslanija u 45. minutu kada je David Raja paradom sprečio šokantan pogodak rivala.

Euro 2024 Albanija vs Španija Foto:Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tores je koji minut ranije glavom fulao, a Olmu je malo falilo da petom proigra saigrača u petercu, dok je Hoselu na isteku nadoknade takođe mogao da reaguje i bolje u napadu i poveća prednost svog tima na 2:0.

Drugo poluvreme počelo je ozbiljnom šansom Hoselua u 47. minutu, posle čega je Španija malo popustila.

Albanija je imala veoma opasnu šansu u 64. minutu, kada je Aslani lukavo proigrao Armanda Broju koji je pobegao čuvarima.

Broja je pucao iz prve, neometano prema Raji, ali je golman Španije sačuvao svoju mrežu. Do kraja je Aslani imao još jedan solidan udarac, Hoselu se nije proslavio u jednoj situaciji, a ni Španiji, ni Albaniji izmene nisu donele mnogo boljitka, pa promene rezultata nije bilo.

Albanija - Španija 0:1 (0:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar