Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Crvena zvezda i Partizan su odigrali nerešemno 2:2 u sjajnom 172, večitom derbiju.

Jedan od strelaca za crveno-bele bio je i Uroš Spajić koji je bio prilićno oštar posle meča.

„Mislim da odavno nije bilko ovako mnogo neiskorišćenih šansi, hvala navijačima i svaka čast momcima na prikazanoj igri, na, po meni, šampionskoj igri. Igrali smo protiv protivnika koji očito nije došao da igra fudbal danas, mislim svaka im čast, osvojili su bod, po to su došli, ali da igramo 90 minuta, a da se valjaju 30 minuta po terenu, to je grehota za ove ljude što su došli danas da gledaju dobar fudbal. Evo, oni slave 2:2, svaka im čast, ali mi nećemo. Ovo je nama kao poraz, ali idemo dalje, nastavljamo dalje, Crvena zvezda treba da teži da igra napadački, da dominira, na kraju će se isplatiti“, rekao je Spajić posle derbija.

PROČITAJTE JOŠ

Istakao je da je meč morao da bude rešen ranije.

„Greota. Mislim da smo prikazali dobru utakmicu. Statistika je pokazala da smo bili bolji. Morali smo da rešimo još u prvom poluvremenu. Oni su osvojili bod, a mi smo izgubili dva“

Osvrnuo se i na povredu Dragovića.

„Bilo je teško, ali u tom trenutku je bio fokus samo na tome da se dobije utakmica. Malo nas i faktor sreće nije poslužio, prošlu utakmicu smo se povredili obojica, ja sam uspeo da izguram, on ovu utakmicu nije. Videćemo šta će da kažu pregledi, nadam se da nije ništa ozbiljno“.

Prokomentarisao je i prvi gol Partizana.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

„Jako naivno smo primili gol, komentarisali smo to i u svlačionici. Malo smo mladi i neiskusni. Oni su dali drugi gol i krenuli su da kradu vreme. Aca Jovanović koji je meni drug je padao jedno pet puta po tri minuta. Ne omalaovažam jednostavno, to je činjenica. Mi smo dopustili da iz tranzicije na 1:0 u 45. minutu primimo gol, gde mi treba da spustimo tempo i primirimo i da završimo poluvreme i uđemo u svlačionicu sa 1:0“.

Osvrnuo se i na početak drugog poluvremena.

„Ušli smo u drugo poluvreme kilavo jer smo bili uzrujani i primili gol iz tranzicije. Došli smo od utakmice gde smo bili dominantni i gde treba da vodimo 2:0, mi smo došli do toga da treba da jurimo da izjednačimo“.

#related-news_0

Otkrio je i šta im je Milojević rekao na poluvremenu.

„Pa, ništa. Videli su svi da smo odlično igrali prvo poluvreme. Ne pamtim da smo stovrili tu količinu šansi u derbiju i umesto da vodimo sa 3:1, imali smo situaciju da je 1:1. Bili smo uzrujani jer smo ga primili u 47,ali smo se dogovorili da idemo dalje i probamo da damo drugi, ali smo skupo platili greške koje smo napravili.“.

Ostaje još jedan derbi u plej-ofu?

„Da naravno. Mi smo večeras razočarani jer smo želeli da pobedimo i pokazali smo igrom da želimo da pobedimo. Oni su došli po bod i proslavili ga kao da je kraj, a mislim da nije i da ima još dosta da se igra. Idemo dalje, imamo jako teške utakmice u Nišu, pa posle Kragujevac, a isto i oni“.

Ističe da je ekipa još motivisanija.

„Pokazali smo ovim mentalitetom, ne mogu da kažem da ćemo je osvojiti jer se i oni momci bore i pobeđuju, ali ovaj mentalitet moramo da zadržimo“.

Osvrnuo se i na kvalitet derbija i dao zanimljiv odgovor na pitanje da li je ovo bio jedan od najboljih u poslednjih nekoliko godina?

„Nije, jer ga nismo pobedili. Ne znam, meni je bio dobar onaj kad smo pobedili sa 3:2. ovaj bi mi bio draži da smo pobedili, jer sam dao gol. Ali, ovakva dominacija nije dugo viđena. Statistika govori, imali su četiri šuta i pogodili dva, a mi 20. Mislim da ni protiv nižerangiranih ekipa nismo imali ovoliko šansi, a pobeđivalio smo sa tri, četiri nula. Morali smo da budemo koncentrisaniji“.

BONUS VIDEO Aleksandar Jovanović posle 172. „večitog derbija“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar