Foto: nova.rs/video

Slavoljub Đorđević, proslavljeni fudbaler i trener, analizirao je za Nova.rs sve ono što možemo potencijalno da vidimo u polufinalu. Nema nikakvu dilemu kada je u pitanju favorit i tu ulogu odmah daje Francuskoj koja će u utorak od 21.00 odmeriti snage sa Španijom.

Pretvorite poene u trenutke radosti. Preuzmite OMV MyStation aplikaciju već danas!

Slavoljub Đorđević, proslavljeni fudbaler i trener, analizirao je za Nova.rs ono što nas očekuje u polufinalima Evropskog prvenstva.

Najpre u utorak od 21.00 gledamo okršaj Španije i Francuske, a onda u sredu u istom terminu Engleske i Holandije.

PROČITAJTE JOŠ

Za mnoge je sudar Francuske i Španije okršaj ekipe koja igra najbolji takmičarski fudbal i ekipe koja je do sada najviše pokazala na prvenstvu.

Ipak, Španci imaju veliki broj svojih problema. Pedri se povredio protiv Nemačke i neće moći da igra (iako je ostao sa timom), dok su Dani Karvahal i Robin le Normand prinuđeni da propusti meč zbog kartona.

„Španiji je dosta igrača povređeno, Pedri je aut, Karvahal je dobio crveni karton. Po meni jako teška situacija po Španiju. Što se tiče Francuske, zašto je glavni favorit? Zbog broja igrača i selektora Didijea Dešana. Njegova fenomenalna taktika na meču, konkretno protiv Belgije nije Grizman igrao na svom mestu u timu, sklonio je Dembelea na klupu da bi više igrao defanzivu. Ljudi koji gledaju utakmicu u kojoj Grizman nema šut na gol, asistenciju, nema ništa, Dešan drži Dembelea i još tri, četiri igrača na klupi i niko ne postavlja pitanje zašto ne igraju. Francuska je prošla, a Dešan razmišlja da će igrati 120 minuta… Kroz utakmicu nije izvodio najbolji tim, ali u polufinalu i finalu će igrati punom snagom i neće kalkulisati – sigurno će igrati bolje“, počeo je Đorđević za Nova.rs.

Foto: nova.rs/video

Španija je jedini tim koji je slavio na svih pet mečeva prvenstva. Predvode prvenstvo po broju golova (11), šuteva (102) i oduzetih lopti (230). Ipak, imaće sa druge strane „galske petlove“ koji žele četvrto veliko finale u poslednjih osam godina (dva puta na Mundijalu i jedno Evropsko prvenstvo).

Ipak, Đorđević je uveren da će navijači uživati u fantastičnom fudbalu.

„Španija će igrati isto, ima adekvatne zamene, imamo primer Danija Olma koji je ušao umesto Pedrija i dao i namestio gol – to je reprezentacija sa ogromnim kvalitetom. Očekuje nas fenomenalna utakmica.“

Holanđani će igraju u fluidnoj formaciji 4-2-3-1 u kojoj Ćavi Simons deluje iza Memfisa Depaja, dok Kodi Gakpo drži levo krilo. Tu su i sjajni Malen koji je postigao dva pogotka u osmini finala, te Žeremi Frimpong od kog se uvek očekuju velike stvari.

Euro 2024 utakmica Engleska vs Švajcarska Foto:EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Engleskoj se vraća Mark Guej koji bi trebalo da bude oslonac u defanzivnoj liniji nakon što je odradio meč suspenzije, a očekuje se da postava bude dosta slična kao i do sada. Englezi se nadaju da će konačno da proradi Hari Kejn koji nije bio na svom nivou, ali jeste pogodio u produžetku nokaut faze. Sada će morati Englezi da pokažu znatno bolju igru jer su do sada pokazali

„Holandija je uvek Holandija, na evropskim šampionatima je uvek u završnicama. Odigrali su kvalitetno takmičenje i pokazali dobar kvalitet za razliku od Engleske. Engleska je jako potrošena, videlo se to i protiv Švajcarske, videlo se po grčevima koliko su iscrpljeni, ali i po posedu i tranziciji. To su igrači koji igraju na visokom nivou, imaju snage da igraju tih 100 utakmica u prvenstvu, navikli su na ekstremne napore. Englezi će sigurno pokušati da uđu u finale i sigurno će dati i više do sada.“

Podvukao je Đorđević koga vidi kao šampiona Evrope.

„Francuska je favorit da uzme titulu, krivo mi je zbog Nemačke jer je igrala odličan fudbal. Šteta je da igraju u četvrtfinalu, da je Nemačka u polufinalu imao bih nedoumicu, ali je Francuska apsolutni favorit“, završio je Đorđević.

BONUS VIDEO Priče iz kornera EP 3 – Aleksandar Petrović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar