Foto: EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Aleksandar Mitrović sa dva gola obeležio je vikend za nama i osamio se na čelu liste strelaca Čempionšipa, Sergej Milinković-Savić sa novim imidžom zaokružio je pobedu Lacija nad Interom, a u svom stilu istakao se i Dušan Tadić asistencijama.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski fudbaleri imali su zapažene partije na klupskoj sceni, krećemo od Nemačke, Mijat Gaćinović nije bio ni u protokolu a njegov Hofenhajm je demolirao Keln 5:0 na startu 8. kola Bundeslige. Ajntraht je na svom terenu izgubio od Herte 1:2, u duelu ekipa koje su tik iznad zone ispadanja, Filip Kostić je odigrao svih 90 minuta i utopio se u loše izdanje tima iz Frankfurta.

Zato je blistao Aleksandar Mitrović, vodeći strelac i bez premca najbolji igrač Fulama, trećeplasirane ekipe ekipe Čempionšipa.

Srpski golgeter je dva puta zatresao mrežu Kvins Park Rendžersa u pobedi 4:1, prvi put se u strelce upisao za 1:0 već u 10. minutu, potom za 2:1 u 67. što mu je bio 12. pogodak u sezoni i osamio se na vrhu liste strelaca drugog po rangu engleskog takmičenja.

Odličan je bio i Sergej Milinković-Savić, kome novi imidž sa brkovima očito donosi sreću i kojima dodatno privlači pažnju. Visoki srpski vezista stavio je tačku na pobedu Lacija posle preokreta nad Interom rezultatom 3:1, gol je postigao u nadoknadi.

U poraženom taboru je na klupi ostao Aleksandar Kolarov.

U startnoj postavi Verone našli su se i Ivan Ilić (odigrao ceo meč), i Darko Lazović (zamenjen u 79. minutu), i vodili su na San Siru 2:0, ali je Milan posle velikog preokreta u drugom poluvremenu slavio sa 3:2.

Đenoa i Sasuolo su odigrali 2:2, a u taboru gostiju Filip Đuričić je igrao do 73. minuta bez konkretnijeg učinka.

Napoli je nastavio sa nestvarnom formom, pao je i Torini (1:0) za osmu pobedu od početka sezone i produžetak maksimalnog učinka, pa ni Saša Lukić i golman Vanja Milinković-Savić sa „bikovima“ nisu mogli da uzme skalp lideru Serije A.

Srpska Fjorentina u ponedeljak (20.45) zatvara 8. kolo gostovanje Veneciji, a velika pažnja biće usmerena na Dušana Vlahovića i Nikolu Milenkovića, dok bi šansu mogli da dobiju i Matija Nastasić i Aleksa Terzić.

PROČITAJTE JOŠ

Monaku očito da reprezentativna pauza i nije prijala, posle tri vezane pobede izgubio je na gostovanju Lionu (2:0) bez Strahinje Pavlovića (ostao na klupi) u odbrani. Rems našeg golmana Predraga Rajkovića nastavio je sa promenljivim partijama i remizirao je 1:1 na gostovanju Brestu, takođe u 10. kolu Lige 1.

U Franucskoj se proteklog vikenda jedini radovao Mihailo Ristić, čiji je Monpelje kod kuće bio bolji od Lensa (1:0), a srpski reprezentativac ušao je u 76. minutu.

Srbi u Hetafeu imali su „polovičan“ učinak, Nemanja Maksimović odigrao je ceo meč u remiju sa Levanteom bez golova, što je Stefan Mitrović ispratio sa klupe gostiju.

Luka Jović nije mogao da bude na terenu, em se povredio na treningu Reala, em je njegov okršaj protiv Atletik Bilbao odložen. Nije igrao ni Uroš Račić, sa klupe Valensije posmatrao je poraz od Barselone na Kamp nouu rezultatom 3:1.

Zato se Sevilja radovala u Vigu, pala je Selta sa 1:0, vezista Nemanja Gudelj odigrao je ceo meč, reprezentativni golman Marko Dmitrović ostao je na klupi.

Ajaks je nastavio da dominira u Erediviziji, upisao je četvrtu pobedu u poslednjih pet prvenstvenih duela i na vrhu je sa bodom više od PSV-a. Za slavlje na gostovanju Herenvenu rezultatom 2:0 velike zasluge pripadaju i Dušanu Tadiću.

Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Kapitena Srbije i Ajaksa bio je asistent kod oba pogotka, omogućio je i Sebastijanu Aleu i Davidu Neresu da zatresu mrežu za nova tri boda.

U Švedskoj je nastavljena žestoka borba za titulu, na vrhu su sa po 44 boda izjednačeni AIK, Đurgarden i Malme, za koji je Veljko Birmančević odigrao svih 90 minuta u pobedu od 3:0 na gostovanju Ostersundsu.

Kristal Palas u ponedeljak (21) gostuje Arsenalu u malom londonskom derbiju, a u gostujućem timu trebalo bi da se nađe i Luka Milivojević. Drugi srpski fudbaler u Premijer ligi, Nemanja Matić, bio je starter u dresu Mančester junajteda i zamenjen je u 80. minutu nakon čega je Lester došao do trijumfa 4:2.

BONUS VIDEO Prvi gol Aleksandra Mitrovića za 1:0 protiv Kvins Park Rendžersa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar