Foto: Srdjan StevanovicSrdjan Starsport

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović kaže da su ABA ligi potrebne promene, zbog jednog slučaja koji se desio crno-belima.

Mijailović je u razgovoru za Sportski žurnal rekao da jedan igrač hoće da tuži klub, iako je primao novac u kešu od drugog kluba.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik kluba iz Humske je rekao i da nije normalno imati ovakav slučaj u regionalnom takmičenju, kao što mu nije prihvatljivo ni imati dva tima u istoj ligi.

„Koliko godina već postoji ABA liga i kolika je njena popularnost, a mi danas u 21. veku dolazimo u situacije koje nisu normalne. Ono što smo nekada pričali, imati dva kluba u jednoj ligi. A sada imamo i nekoliko takvih slučajeva. A imamo i situaciju da jedan klub u ABA ligi igrače plaća u kešu“, rekao je Mijailović.

Iako nije još uvek poznato ime košarkaša koji namerava da tuži klub iz Humske, Partizan će to svakako probati da izbegne.

„Imaćemo sudski postupak, gde ne možemo da dokažemo da je igrač, koji je jedno vreme proveo u Partizanu i sa kojim smo se vansudski dogovorili, od drugog kluba primio novac u kešu, a to znamo. I da će i od nas potraživati sredstva koja je već naplatio od tog kluba… Eto, u 21. veku se i to dešava u okviru ABA lige. Ako dođemo u situaciju, mi ćemo biti prinuđeni da obavestimo javnost da se i to dešava. Nadam se da će klub iz kolegijalnih razloga tom igraču reći da ne može da naplaćuje dve plate u isto vreme“, rekao je Mijailović.

Prvi čovek crno-belih nada se da do toga ipak neće doći i smatra da ekipe koje se takmiče u ligi treba da imaju garantovan minimalni budžet.

BONUS VIDEO: Obradović dobro spremio ekipu pred utakmicu sa Hamburgom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar