Sergej Milinković-Savić na meču sa Interom, Foto: EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Fudbaleri Lacija pobedili su Inter sa 3:1 u meču osmog kola italijanske Serije A, a u strelce se upisao i Sergej Milinković-Savić.

Srpski vezista je overio trijumf svog tima u prvom minutu nadoknade, kada mu je Luis Alberto sjajno centrirao sa desne strane, a Milinković-Savić skočio i glavom zatresao mrežu.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je obeležio i masovni sukob igrača dve ekipe, u kom je posle drugog pogotka rimskog kluba učestvovao i Sergej.

Inter je poveo u 12. minutu golom Ivana Perišića sa bele tačke. Na istovetan način Lacio je uzvratio tek u drugom poluvremenu i to u 64. minutu preko Čira Imobilea za 1:1.

Na 2:1 preokrenuo je Felipe Anderson u 83. minutu. Akciju je sa sredine terena pokrenuo Sergej, Anderson je prebacio loptu na levu stranu za Imobilea, ovaj je šutirao i Samir Handanovič je odbranio.

Lopta se odbila do Andersona i Brazilac je pred sobom imao lak zadatak i praznu mrežu za 2:1. Odmah posle toga je Denzel Damfris krenuo na igrača Lacija, strelca gola.

Pritrčao je Milinković-Savić, ubrzo i ostali igrači i gužva pred golom „neroazura“ se, srećom, raščistila brzo i bez većih posledica. Sergej je ušao i u sukob sa Lautarom Martinezom, ali se smirio i dobio žuti karton.

I baš kad je sudija Masimilijano Irati produžio meč za šest minuta i već u prvom je srpski vezista servirao osvetu šampionu Italije golom glavom za konačnih 3:1.

Ubrzo je došlo do novog koškanja, ovog puta je Anderson dobio crveni karton, a njegov tim je svejedno upisao nova tri boda. Lacio posle ove pobede ima 14 bodova na petom mestu tabele Serije A.

Ispred nebesko-plavih je Roma sa 15 bodova, Inter je treći sa 17, Milan je drugi sa 19, a čelo tabele zauzima Napoli sa 21 osvojenim bodom iz sedam odigranih utakmica.

Serija A, 8. kolo:

Specija – Salernitana 2:1 (0:1)

(Stelec 51, Kovalenko 76 – Simi 39)

Lacio – Inter 3:1 (0:1)

(Imobile 64 penal, Anderson 81, Milinković-Savić 90+1 – Perišić 12 penal)

20.45 Milan – Verona

Nedelja:

12.30 Kaljari – Sampdorija

15.00 Empoli – Atalanta

15.00 Đenoa – Sasuolo

15.00 Udineze – Bolonja

18.00 Napoli – Torino

20.45 Juventus – Roma

Ponedeljak:

20.45 Venecija – Fjorentina

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Milan Karadžić otkriva da li posle VAR-a u srpski fudbal stiže još novih tehnologija 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar