Svetislav Pešić Foto: Alfredas Pliadis/Xinhua/Starsport

Kontrolni treninzi muške “A” reprezentacije Srbije ipak neće biti održani 18. i 19. oktobra 2021. godine, saopštio je KSS.

PROČITAJTE JOŠ

„Uprkos velikoj želji selektora Svetislava Pešića, pozvanih igrača, njihovih klubova i trenera, okupljanje reprezentacije je jutros otkazano usled zdravstvenog problema sa kojim se suočio selektor Pešić“, saopštio je Savez.

Prof. dr Dragan Radovanović o zdravstvenom stanju Svetislava Pešića kaže: Zdravstveno stanje selektora Pešića je stabilno, ali ima akutno zapaljenje grla koje zahteva da se što pre podvrgne bolničkom tretmanu. Zbog toga će već danas biti primljen u Klinički centar Srbije.

Direktor reprezentacije Srbije Dragan Tarlać je izrazio zahvalnost svim klubovima i igračima koji su se odazvali pozivu na kontrolne treninge.

„Želim da se u ime reprezentacije i kompletnog Košarkaškog saveza Srbije zahvalim svim igračima koji su se uprkos zgusnutom takmičarskom rasporedu odazvali pozivu na kontrolne treninge. Takođe, želeo bih da iskažem i veliku zahvalnost upravama i trenerima klubova iz kojih reprezentativci dolaze na izvanrednoj saradnji i iskazanoj spremnosti na prilagođavanje profesionalnih obaveza potrebama nacionalnog tima“, naglasio je Tarlać.

Srbiju čekaju prve utakmice krajem novembra, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Srbija je u borbi za Svetsko prvenstvo 2023. godine u kvalifikacionoj grupi A, u kojoj su još Slovačka, Belgija i Letonija, a ukupno ima osam grupa. Po tri ekipe idu u završnu rundu i formiraju se četiri grupe od po šest timova, uz prenošenje rezultata iz prve grupe. Po tri najbolje ekipe iz ovih grupa plasiraće se na Svetsko prvenstvo.

BONUS VIDEO Samir Avdić, Karijev zlatni učenik: Pešić vraća Srbiju na tron

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare