Foto: EPA-EFE/AHMED JALLLANZO

Međunarodna fudbalska federacija organizovaće u utorak i četvrtak video-konferencije sa selektorima reprezentacija kako bi čula njihovo mišljenje o reformi kalendara utakmica, posebno o predlogu da se Svetsko prvenstvo igra na svake dve godine.

PROČITAJTE JOŠ

Tačke dnevnog reda biće „zdravlje igrača, kalendar međunarodnih utakmica i učestalost Svetskog prvenstva“, navodi se u saopštenju FIFA.

Direktor razvoja svetskog fudbala u FIFA Arsen Venger rekao je da je mišljenje selektora veoma važno.

„Nemamo često priliku da se okupimo kako bismo razgovarali. Zato moramo da iskoristimo priliku za dijalog kad se pojavi. To je najbolji način da zaštitimo mesto koje fudbal ima u svetu“, rekao je Venger, koji je zagovornik ideje o Svetskom prvenstvu na dve godine.

Potpuni izveštaj o ovom predlogu FIFA bi trebalo da objavi pre sastanka svih 211 članica svetske kuće fudbala u decembru.

Ideju o Svetskom prvenstvu na svake dve godine odlučno je odbacila Evropska fudbalska unija, pojedini selektori i predsednici saveza, kao i grupe navijača.

Medjutim, predsednik Fudbalskog saveza Francuske Noel Le Graet je početkom oktobra izjavio da se lično ne protivi toj ideji, za razliku od selektora Didijea Dešana koji je rekao da će to potpuno degradirati takmičenje.

Naredno Svetsko prvenstvo održaće se 2022. godine u Kataru, a četiri godine kasnije na programu je turnir koji će zajedno organizovati SAD, Meksiko i Kanada.

Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)