Foto: Fayez NURELDINE / AFP / Profimedia

Godine su samo broj kada su u pitanju sportske legende, a neke od njih to plastično pokazuju i na terenu.

To je pokazao i Portugalac Kristijano Ronaldo koji je u drugom kolu Azijske lige šampiona bio strelac u pobedi Al Nasra protiv Al Rajana iz Katara sa 2:1. Portugalac je povisio na 2:0 nakon što je prethodno seriju otvorio Sadio Mane što je bilo dovoljno za pobedu nakon remija na strartu takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Ono što je posevno impresivno i što pokazuje da godine nisu prepreka za Ronalda jeste jedan podatak.

Naime, ovim golom, Portugalac je došao do brojke od 441 gola od kako je napunio 30 godina, dok je u svojim dvadesetim godinama postigao jedan gol manje, odnosno 440.

Gotovo neralno zvuče ovi podaci, a to podsećča i na Novaka Đokovića koji je u karijeri osvojio 24 grend slem titulle, od čega polovinu od trenutka kada je napunio 30 godina.

Nekada je to bilo nezamislivo, a iako je dugovečnosti sportista doprineo i razvoj medicine, bolji uslovi za oporavak i mnogo veća briga o telu, slučajevi kao ovi Đokovića i Ronalda posebni su i zbog nestvarnih rezultata koje i dalje ostvaruju.

Mali je broj onih poput njih dvojic, a tu su još Leo Mesi, Lebrona Džejms, Rafael Nadal i drugih koji su duboko u tridesetima bili ovako moćni.

Samo još jedan dokaz koliko su posebni.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar