Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Fudbaleri Lila pobedili su Real Madrid sa 1:0 u meču drugog kola Lige šampiona u sredu uveče na svom stadionu.

Francuski klub je potpuno neočekivano prekinuo Realov nestvaran niz od 36 utakmica bez poraza još od januarskog poraza od Atletika u Kupu kralja.

PROČITAJTE JOŠ:

Osim toga, Real je bio bez poraza u 14 utakmica Lige šampiona uz samo četiri remija u tom nizu i ovog puta mu nije pomoglo, ni to što je imao Kilijana Mbapea u postavi tokom drugog poluvremena, niti što je imao 13 šuteva ka golu protivnika, skoro duplo više od Francuza.

Nema sumnje da je Lil napravio senzaciju, tim pre što se odbranio tokom čitavog drugog poluvremena, kada je Lukas Ševalije imao nekoliko dobrih odbrana na golu.

Jedini pogodak za Lil postigao je Kanađanin Džonatan Dejvid u trećem minutu nadoknade prvog dela igre.

On je realizovao penal i to nakon što mu je Andrej Lunjin pre toga odbranio par udaraca. Edon Žegrova, fudbaler iz Nemačke čiji su koreni sa Kosova i Metohije i koji danas igra za tzv. Kosovo šutirao je ka golu Reala u 44. minutu.

Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Eduardo Kamavinga ga je blokirao, a potom VAR se aktivirao i dosuđen je penal zbog igranja rukom.

Dejvid je bio siguran i doneo je veliku pobedu svom timu i prva tri boda u elitnom takmičenju. Lil naredni meč u Ligi šampiona igra 23. oktobra protiv Atletiko Madrida, a Real protiv Borusije iz Dortmunda dan ranije.

BONUS VIDEO: Gol Bonifejsa za pobedu 4:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar