Fudbaleri Mančester sitija/Foto/EPA-EFE/ANDREW YATES

Fudbaleri Mančester sitija postali su šampioni Engleske posle neverovatne završnice meča i pobede nad Aston Vilom 3:2 u poslednjem kolu.

Poslednje kolo Premijer lige odlučilo je sve. Pre 38. kola nije bio poznat šampion Engleske, nije se znalo ko će ispasti iz lige, kao ni koji tim će ići u koje evropsko takmičenje.

PROČITAJTE JOŠ

Titulu prvaka su odneli fudbaleri Mančester sitija, koji su u poslednjem kolu pobedili Aston Vilu rezultatom 3:2. Fudbaleri Sitija su pred poslednje kolo imali bod prednosti u odnosu na Liverpul, koji je u neizvesnoj završnici pobedio Vulverhempton rezultatom 3:1.

Arsenal i Totenhem su vodili borbu oko mesta za Ligu šampiona. Arsenal je pobedio Everton rezultatom 5:1, ali to nije bilo dovoljno. Totenhemu je bila potrebna pobeda protiv Noriča kako bi obezbedio mesto u najboljem evropskom takmičenju. Izabranici Antonia Kontea su uspeli to da urade i pobedili su Norič rezultatom 5:0. Pored Mančester sitija, Liverpula i Totenhema,  Englesku će u Ligi šampiona predstavljati Čelsi, koji je sezonu završio na trećem mestu.

Odgovor na pitanje ko će igrati u Ligi konferencija dali su Mančester junajted i Vest Hem. Oba tima su izgubila u 38. kolu, Junajted od Kristal Palasa 1:0, a Vest hem od Brajtona 3:1, tako da su „crveni đavoli“ ostali na šestoj poziciji, a „čekićari“ na sedmoj. To znači da će u Ligi konferencija igrati Vest Hem, dok će se u Ligi Evrope boriti Arsenal i Mančester junajted.

Lids je obezbedio opstanak u ligi, tako što je pobedio Brentford rezultatom 2:1.

Pred početak kola Barnli i Lids su imali isto bodova, ali je Barnli u poslednjoj utakmici izgubio od Njukasla rezultatom 2:1 i tako se posle šest godina vratio u Čempionšip.

Ulazak u najbolju ligu Engleske obezbedili su ekipe Fulama i Bormuta, a poslednjeg člana dobićemo nakon utakmice finala Čempionšip plej-ofa između Notingem Foresta i Hadersfilda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Ludilo navijača Sitija nakon osvajanja još jedne titule

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram