Dragan Stojković Piksi protiv Slovenije
Foto: Starsport

Reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno sa Slovenijom u drugom kolu Evropskog prvenstva i sada protiv selekcije Danske jure pobedu za plasman ui drugu fazu.

Mnogo polemike se povela oko gola koji je primila Srbija koji je posledica serije grešaka napših igrača.

Prvo je loptu izgubiuo Mijat Gaćinović, a Dragan stojković Piksi je dan posle meča stao u odbranu igrača.

PROČITAJTE JOŠ

„Ima vremena da pričamo, pričati odmah posle utakmice, svi su svesni grešaka, očekujete kada se izgubi lopta da u punom sprintu da date sve od sebe. Video sam da je bio ljut, ali bio je ljut zbog dve greške. To ga je iziritiralo, morao je više da da više u voljnom momentu, da se žrtvuje, pitanje da li bi stigao, ali da pokaže da… Što se Sergeja tiče znamo kakav je on tip igrača. Ne možemo od njega da očekujemo da u brzinskim stvarima… On je po gabaritu takav kakav je, falilo je metar da stigne do lopte. Igrači koji su bili u boksu su bili odlično markirani i u toj situaciji je nastavio i bio je Slovenac za metar ispred Sergeja. Ne kažem da nije hteo da se desi, jednostavno se tako desilo. Ako se izgubi čista lopta šta očekujete – da budete na mukama da odbranite gol.

Ističe da je to moglo svkaom da se desi i podsetio na promašaj Jovića.

„Ne kritikujem nikog jer to može svakom da se desi, da pogrešite u tehničkom smislu, poput Jovića protiv Engleza, da je primio loptu bio bi gol. Da je primio Pikford se ne bi pomerio. Na to ne možete da se ljutite jednostavno se desi“.

Osvrnuo se na jednu stvar koja mu s eposebno svidela.

„Sviđa mi se što Srbija igra takmičarski dobro, uspeli smo da jedan nivo shvatanja obaveza da podignemo, da izgledamo kao tim koji se takmiči i ne želi da se preda. To su pozitivne stvare koje mi se jako dopadaju i insistirajući i ubuduće da naš tim izgleda tako da se ne štedi. Da kada su momenti teško znamo da patimo jer svi veliki timovi znaju da pate. Ne možete da bude dominantni 90 minuta, to je nemoguće, svi su taktički dobro spremljeni. Odlučuju male nijanse, želja, volja, potezi individualaca, da li će neko šutirati… Ne znam kako da se ljutim na Mitrovića kako nije postigao gol, uradio je sve što je mogao. Imate momente kad lopta neće u gol, on je sve igrači uradio. Zato će mu se vratiti protiv Danske.“

Pričao je i o igri sa dv anapadača.

„Sve je stvar procene, odluke, pretpostavljam kada Vlahović nije počeo pitali bismo što nije igrao. Sad počinju zajedno, igrali su zajedno, da je to moglo da bude bolje, korisnije za tim, moglo je naravno. Imamo vreme da razmislimo, imamo poslednju utakmicu, pa ćemo da vidimo šta i kako dalje. Da li su kompatibilni, sve zavisi od situacije na terenu, da je Mitar postigao dva, tri gola niko me to ne bi pitao. Imam dovoljno vremena i onog trenutka kada odlučim to niko ne može da pripremi. Daću sve od sebe da pripremim Srbiju u najboljem svetlu, da izađemo u najkorisnijoj formaciji. Da li će biti jedan, dva ili tri napadača, to ćete videti u utorak, ali da će Srbija izaći u utorak u to nemajte trunku sumnje. Uradićemo sve da dođemo do pobede.“

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare