Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

Srbija u četvrtak počinje novi ciklus Lige nacija, prvi rival će biti evropski prvak Španija na "Marakani" (20.45), a selektor Dragan Stojković osvrnuo se i na igrački kadar.

Selektor Stojković Piksi obratio se pred nove izazove, prvo je pričao opširno o krahu na Evru, pa o spisku „orlova“, pehovima i svemu što je zadesilo reprezentaciju i posle EP.

Čak osmoricu igrača sa Evropskog prvenstva izostavio je sa spiska, da bi potom poziv otkazali najbolji igrači.

Dušan Vlahović je iz porodičnih razloga odlučio da preskoči ovo okupljanje, a zbog povreda su otkazali i Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, dok se ne zna status Luke Jovića koji se takođe povredio.

PROČITAJTE JOŠ

“Dobili smo izveštaj lekara, u kontaktu smo sa klupskim lekarima, i sa Al Hilalom ili Torinom, dobijamo njihove izveštaje. Što se tiče Mitrovića, požalio se na bol u zadnjoj loži, to je bil 24. avgust ili tako nešto. Sergej mi je rekao da prima injekcije zbog spazma u donjem delu leđa. Moram da verujem igračima. Što se tiče Vlahovića tiče, porodilčni problemi su u pitanju, niti ulazim, niti ću ikada ulaziti u privatne stvari igrača. Ako imate drugu informaciju, onda bih vam bio zahvalan da ih podelite sa nama. Normalno je da će biti spekulacija, s pravom. Kako igraju za klub onda a ne mogu za reprezentaciju? To morate njih da pitate“, poručio je selektor Stojković.

Osvrnuo se i na situaciju oko golmana Vanje Milinković-Savića, koga nema ovaj put, a pričalo se da je došlo do sukoba u jednoj kafani u Nemačkoj tokom boravka na Evropskom prvenstvu.

„Da pomenemo Vanju Milinkovića Savića, pošto su neki protumačili da je to šok što nema Vanje. Ja sam dan pred objavljivanje spiska sa njim pričao, on mi je rekao da je imao problem sa kukom, kad je pao. On je rekao da će braniti za Torino, ali je zamolio da preskoči reprezentaciju ovaj put, da je dobar tajming da ovu pauzu iskoristi da se oporavi. Rekao sam: OK, prihvatam i to je to“.

Luka Jović i još dvojica su pod znakom pitanja za Španiju i Dansku.

Euro 2024 Srbija vs Danska Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Luka Jović je osetio oštar bol u predelu gornjeg dela leđa pre četiir dana. Očekujem da će bti spreman Aleksa Terzić, ima povredu pre 10 dana, ali krenuo je da trenira, doći će, ima veliku želju da dođe, pa ćemo videti kako se oseća. Veljković ima upalu desne Ahilove tetive, to sam znao prošle nedelje. Videćemo i za njega. I što se tiče Maksimovića, bol u desnoj pubičnoj regiji, malo se pogoršalo na treningu, pa je prekinuo. Ali i on dolazi, nećemo ništa silovati“.

Objasnio je zašto nema Filipa Kostića i Nemanje Radonjića.

“Ne mogu da stavim Kostić kada nema klub, u stvari ga ima, ali kao da ga nema. Ne mogu da zovem Radonjića kada trenira individualno. Zamislite kakva bi to bila neozbiljnost. Vi biste me onda sa pravom pitali zašto, ja ne bih imao objašnjenje. Ni u jednom razgovoru koji sam imao sa igračima niko mi nikad nije rekao da neće da igra. Naprotiv, svi su motivisani. Sad da li je to istina ili nešto drugo, nisam ja istražitelj. Ali nisam video izjavu nekoga da kaže: Ja neću da igram za reprezentaciju Srbije zbog toga, toga i toga.“

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar