Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Beogradski velikan nikada nije bio na nižim granama

Fudbaleri Partizana su još jednom razočarali svoje navijače, pošto su poraženi i poniženi od Sabaha u Azerbejdžanu sa 2:0.

Bio je to prvi od dva meča u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencija, a crno-belima će sada biti potrebno čudo kako bi nadoknadili minus od dva gola i preokrenuli situaciju u svoju korist u Beogradu.

Možda dva gola ne deluju mnogo, ali svako ko je gledao meč protiv Sabaha može da zaključi koliko je loše igrao Partizan.

PROČITAJTE JOŠ:

Od samog početka meča Sabah je nametnuo ritam, nizao je prilike kao na traci, dok fudbaleri u crno-belom niti jednu stopostotnu šansu nisu kreirali.

Najbolji igrač u timu Igora Duljaja ubedljivo je bio golman Aleksandar Jovanović, koji je imao četiri oodbrane i skinut penal, ali sem njega niko drugi se nije izdvojio po dobrom.

Napadačka linija bila je nevidljiva, na sredini nije bilo kontrole, dok je odbrana bila smušena i spora, te je Sabah lako dolazio do gola i prilike da šutira i zapreti Jovanoviću.

I možda ne bi bio toliki problem da je Partizan po prvi put u poslednjih nekoliko godina razočarao u Evropi, ali dovoljno je prisetiti se prošle sezone i sve će van biti jasno.

U avgustu prošle godine crno-beli su se borili za Ligu Evrope, ali se tada isprečio AEK iz Larnake, tim sa Kipra. Tada su se na revanšu u Beogradu čelnici Partizana Miloš Vazura i Milorad Vučelić sakrili iza „dečje“ tribine, ali nema sumnje da su oni (jedni od) glavni(h) u kreiranju propasti kluba.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Uspeli su pre godinu dana crno-beli uz poteškoće protiv Hamruna sa Malte da se domognu Lige konferencija, prošli su čak i grupnu fazu, ali su onda naleteli na Šerif iz Moldavije. Nakon pobede od 1:0 u gostima delovalo je da je Partizan na putu za prolaz, ali je Šerif u Beogradu slavio sa 3:1 i prošao dalje.

Nakon što su klubovi sa Kipra i iz Moldavije izbacivali Partizan u Evorpi, sada je tim iz Azerbejdžana na putu da uradi isto.

Da li je uopšte vredno da se Partizan bori za Ligu konferencija ako ispada od timova koji su na papiru daleko slabiji i nepoznatiji u Evropi?

Da li će se u svim ovim neuspesima i nakon katastrofalne sezone u prvenstvu Srbije naći neko dovoljno hrabar u Partizanu da preuzme odgovornost, a da to nije trener Igor Duljaj?

Da li će rukovodioci kluba konačno shvatiti da je dosta i da je vreme da neko drugi preuzme liderske pozicije?

PROČITAJTE JOŠ:

Odgovori na ova pitanja verovatno će ostati nepoznati bar još neko vreme, revanš sa Sabahom je za sedam dana, a svima je i više nego jasno da su Partizanu potrebne velike promene i to ne samo na terenu.

I da, ne zaboravite još jednu važnu stvar. Vatreni navijači crno-belih bojkotuju domaće utakmice nezadovoljni radom Vazure i Vučelića, koji već godinama povlače loše poteze, a ne preuzimaju odgovornost za iste.

Revanš sa Sabahom doneće nam prazne tribine i sumornu atmosferu, a da li će igra biti makar malo bolja, to sada ne možemo da znamo. Za sada tako nešto nije nagovešteno, te su nade Partizana u prolaz u plej-of rundu kvalifikacija svedene na minimum.

Jednostavno rečeno, ovakav Partizan ne zaslužuje Evropu.

BONUS VIDEO Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare