Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbalski klub Partizan izdao je saopštenje i žalio se na najavljenu promenu u Superligi.

Superliga bi trebalo da uvede pravilo dvojice „bonus“ igrača od starta svake utakmice, odnosno fudbalera mlađih od 22 godine.

PROČITAJTE JOŠ:

To se nije svidelo upravi kluba iz Humske koji je upozorio da se ovakve stvari ne rešavaju neposredno pred početak nove sezone.

A nova sezona u Superligi startuje 20. jula kada će i Partizan i Crvena zvezda kao favoriti igrati prve mečeve.

„Fudbalski klub Partizan se juče ponovo obratio FSS i upozorio da se Propozicije takmičenja za fudbalsku sezonu 2024/25 ne mogu menjati samo 10 dana pred start šampionata. Predlog određenog broja klubova za izmenu Propozicija takmičenja koji se odnosi na uvećanje broja tzv. ‘bonus igrača’ upućen je prekasno i o tom predlogu klubovi i FSS bi trebalo da raspravljaju i donesu odluku u budućnosti. FK Partizan nije protiv navedenog predloga, ali tražimo da eventualna izmena stupi na snagu za narednu takmičarsku sezonu 2025/26. Odredbe člana 160 stav 4 Zakona o sportu su jasne: ‘Propozicije takmičenja u nadležnosti nacionalnog granskog sportskog saveza, utvrđuju se najkasnije 40 dana pre početka takmičenja i ne mogu se menjati u toku takmičarske sezone na koju se odnose'“, ukazali su iz Partizana u svom saopštenju.

Crno-beli na startu sezone igraju protiv Napretka u Kruševcu, dok Zvezda kao branilac titule igra na svom terenu protiv Jedinstva.

„Juče smo zvaničnim dopisom upozorili predsednika FSS Dragana Džajića da povede računa o donošenju propisa i prestane sa flagrantnim kršenjem Zakona o sportu. FK Partizan zahteva da Propozicije takmičenja ostanu iste kao i prethodne sezone, naročito kada se radi o značajnoj promeni, u kom slučaju propisi FIFA nalažu da se klubovima ostavi period određenog vremena za prilagođavanje izmenama, te stoga zahtevamo da eventualna promena Propozicija stupi na snagu za godinu dana. Svaka drugačija odluka bila bi na štetu klubova“, naveli su dalje iz Partizana.

Partizan je na glasanju bio jedini od 16 klubova Superlige koji nije bio za to da se usvoji pravilo o dva bonus igrača od naredne sezone, već od sezone 2025/2026.

BONUS VIDEO: Atmosfera na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare