Gent - Partizan Foto: BRUNO FAHY / Belga Press / Profimedia

Fudbaleri Partizana poraženi su od Genta u gostima sa 1:0 u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija, čime su ispali iz Evrope ove sezone.

Jedini gol na meču postigao je Matijas Delorž u 88. minutu. Gent je izborio plasman u grupnu fazu LK, pošto je prošle nedelje u Beogradu i u prvoj utakmici plej-ofa slavio rezultatom 1:0.

Pročitajte još

Fudbaleri Partizana su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisani od kijevskog Dinama, a potom je Lugano bio bolji od crno-belih u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbaleri Partizana su eliminisani i iz trećeg evropskog klupskog takmičenja, pošto je Gent u dva meča plej-ofa za plasman u LK bio bolji od crno-belih (1:0, 1:0).

Fudbaleri Genta su prvu veliku šansu u meču imali u petom minutu, a Frank Surdez je sa oko 10 metara šutirao preko gola. Partizan je potom dva puta zapretio preko Gajasa Zahida, koji je oba puta bio neprecizan.

Zahid je u 22. minutu imao veliku šansu da dovede svoj tim u vođstvo, ali je udarac igrača Partizana završio pored leve stative protivničkog gola. Potom se uglavnom igralo na sredini terena, a onda je u 40. minutu ponovo Zahid bio u prilici, ali promene rezultata nije bilo.

Prvo poluvreme je završeno bez golova.

Fudbaleri Genta su zaigrali angažovanije na početku drugog poluvremena, a domaći su u 48. minutu pogodili prečku preko Omrija Gandelmana.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je potom izvršio nekoliko izmena, ali crno-beli nisu uspeli da postignu gol. Igralo se potom uglavnom na sredini terena, ali su domaći igrači u finišu utakmice stigli do trijumfa golom Delorža u 88. minutu.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata. Za Partizan na ovoj utakmici nije igrao Mateuš Saldanja, koji je propustio duel sa Gentom zbog povrede.

Gent – Partizan 1:0

(Delorž-Knajper 88)

Stadion: Planet Grup Arena; Sudija: Filip Glova

Gent: Ruf – Vatanabe, Braun, Fadiga, Gambor, Rurinarga – Kums, Delorž-Knajper, Gandelman – Surdez, Gudjohnsen (65. Din)

Partizan: Jovanović – Marković, Mujakić, Jurčević, De Medina (57. Filipović) – Kovač, Arijaga (56. Jovanović) – Zahid, Severina (56. Grimaldo), Zubairu (66. Natho), Kalulu

Gent - Partizan 1:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar